För några veckor sedan flyttade Årstafältets koloniområde till en ny plats på fältet, där rugbyplanerna låg tidigare. Foto: Sacharias Källdén

Kolonister oroade när Årsta golf får vara kvar

Beslutet att låta Årsta golf ligga kvar på Årstafältet har skapat oro bland kolonisterna. Men enligt nya borgarrådet kommer de inte behöva flytta på sig.

  • Publicerad 12:20, 2 nov 2018

Om Årsta golf får ligga kvar på fältet kan det innebära att Årstafältets koloniområde kommer att behöva flyttas en bra bit närmare Årsta. Det säger Kristina Öberg, som sitter i koloniföreningens styrelse. Hon sitter också som ledamot för Socialdemokraterna i stadens trafiknämnd.

Funkar inte, säger tjänstemännen

Kristina Öberg hänvisar till en motion tidigare i år från Centern, där tjänstemännen i sitt svar målar upp en rad konsekvenser som skulle inträffa om golfen blir kvar. Förutom att koloniområdet måste flyttas finns risk att tusentals bostäder inte blir av och att hela bygget fördröjs flera år, menar de.

Beskedet: Årsta golf blir kvar

Koloniområdet – cirka 90 kolonilotter och stugor – låg från början på västra delen av Årstafältet, mot Årsta partihallar, men har nu ritats in i östra delen, där rugbyplanerna låg tidigare. Dit flyttade de för några veckor sedan.

Borgarrådet inte orolig

Charlotte Nilsson, pressperson till stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larssons (M), ber att få återkomma om hur och när golfen ska ritas in på fältet, eftersom det pågår budgetförhandlingar. I övrigt hänvisar hon till en artikel i Dagens Nyheter förra veckan där borgarrådet säger att golfen kommer kunna vara kvar ungefär där den ligger idag.

”Parken är på 30 hektar, golfbanan tar lite drygt tre hektar idag och de kan tänka sig att komprimera. Om exploateringskontoret inte kan inrymma två hektar i parken har de inte ansträngt sig tillräckligt” säger han till DN.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40