För några veckor sedan flyttade Årstafältets koloniområde till en ny plats på fältet, där rugbyplanerna låg tidigare. Foto: Sacharias Källdén

Kolonister oroade när Årsta golf får vara kvar

Beslutet att låta Årsta golf ligga kvar på Årstafältet har skapat oro bland kolonisterna. Men enligt nya borgarrådet kommer de inte behöva flytta på sig.

  • Publicerad 12:20, 2 nov 2018

Om Årsta golf får ligga kvar på fältet kan det innebära att Årstafältets koloniområde kommer att behöva flyttas en bra bit närmare Årsta. Det säger Kristina Öberg, som sitter i koloniföreningens styrelse. Hon sitter också som ledamot för Socialdemokraterna i stadens trafiknämnd.

Funkar inte, säger tjänstemännen

Kristina Öberg hänvisar till en motion tidigare i år från Centern, där tjänstemännen i sitt svar målar upp en rad konsekvenser som skulle inträffa om golfen blir kvar. Förutom att koloniområdet måste flyttas finns risk att tusentals bostäder inte blir av och att hela bygget fördröjs flera år, menar de.

Beskedet: Årsta golf blir kvar

Koloniområdet – cirka 90 kolonilotter och stugor – låg från början på västra delen av Årstafältet, mot Årsta partihallar, men har nu ritats in i östra delen, där rugbyplanerna låg tidigare. Dit flyttade de för några veckor sedan.

Borgarrådet inte orolig

Charlotte Nilsson, pressperson till stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larssons (M), ber att få återkomma om hur och när golfen ska ritas in på fältet, eftersom det pågår budgetförhandlingar. I övrigt hänvisar hon till en artikel i Dagens Nyheter förra veckan där borgarrådet säger att golfen kommer kunna vara kvar ungefär där den ligger idag.

”Parken är på 30 hektar, golfbanan tar lite drygt tre hektar idag och de kan tänka sig att komprimera. Om exploateringskontoret inte kan inrymma två hektar i parken har de inte ansträngt sig tillräckligt” säger han till DN.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

Polisen tar hjälp av hundägare i Söderort

Nyheter Nytt projekt Polisen drar igång en ny satsning i Söderort och utbildar hundägare i att bli bättre på att nosa upp brott under sina många promenader.lördag 17/11 8:30