Foto: Linda Lundberg

”Kom och spela med oss!

Kungsängens IF:s fotbollstjejer 16-19 år söker nya spelare. – Det är jättekul att komma hit. Alla är väldigt välkomnande, säger backen Nicole Ahlby, 15.

  • Publicerad 09:00, 26 jan 2019

Tjejlaget F16-19 i Kungsängens IF är redan anmälda till seriespel 2019, men de skulle behöva förstärkning. I dag är de 21 tjejer i laget, och de skulle behöva vara åtminstone 25-26 för att få ihop ett lag till varje 11-mannamatch.

– Det är alltid skador och sjukdomar, och de har mycket i skolan, säger Moslim Akill Ali, en av fyra tränare för laget.

– Framför allt behöver vi en målvakt, om vi bara får välja en sak. Men helst utespelare också, så många som möjligt. Hemskt gärna 01:or och 02:or, säger Camilla Hjelm, också tränare för laget.

Hon berättar att det alltid är för få spelare i tjejlagen. Unga tjejer har så många andra intressen.

– Sedan har inte den här fina idrottsanläggningen i Kungsängen funnits så länge, men nu har vi fantastiska möjligheter.

Nicole Ahlby tycker att alla i laget är väldigt positiva.

– Ingen tycker att den är bättre än någon annan utan vi hjälper varandra upp. Men det märks absolut att vi är för få. Det kommer inte så många till utomhusträningarna.

Izel Caglar, 15, som spelar som topp, har spelat i laget i fyra år.

– Man ska börja spela med oss för att man skaffar vänner, umgås med folk i stället för att sitta framför sin mobil, och för att man blir allmänt smartare, säger hon.

Tjejerna tränar tre gånger i veckan tillsammans. I februari sätter träningsmatcher i gång och i mars startar säsongen.

– Det kommer att bli tufft. De är lite nervösa över att möta 19-åringar. Men de är supertaggade och det ska bli riktigt kul att följa, säger Camilla Hjelm.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt