Kommunalrådet är kritisk mot Anna Kinberg Batra

Flera kommunalråd kräver att Moderatledaren Anna Kinberg Batra avgår. Ingvar Smedlund i Enköping förstår kravet. – Partistyrelsen borde fundera på saken, säger han.

  • Publicerad 13:04, 23 aug 2017

Det går fortsatt tungt för Moderaterna i opinionsmätningarna och kritiken mot partiledaren Anna Kinberg Batra har varit tuff länge. Ett flertal kommunalråd gick i veckan ut och krävde hennes avgång.

– Antingen görs något nu eller så går vi mot en gigantisk valförlust, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande (M) i Solna till Aftonbladet.

Kritik även på lokal nivå

Ingvar Smedlund, kommunalråd i Enköping, riktar också kritik mot Anna Kinberg Batra, men är inte beredd att kräva hennes avgång.

– Jag tycker att det är lite fel tidpunkt. Det svåra är att hitta en kandidat som kan vända trenden innan valet. Det borde ha skett tidigare. Har en utvecklingskurva att göra, säger han.

Kinberg Batra säger till Aftonbladet att hon inte tänker avgå och Ingvar Smedlund tror att det går att vända trenden innan valet 2018.

– Absolut. Men då måste hon sätta sig ner och fundera på vilka hon omger sig med. Sedan måste hon bli en bättre lyssnare. Hon lyssnar inte riktigt in,säger han.

Märker du av den här situationen även på lokal nivå?

– Visst är det så. Alla partier följer ju med sitt riksnivå. Man kan ligga lite över eller lite under, men alla följer det ju mer eller mindre. Det finns en brist på förståelse hos väljarna, inte på hennes kapacitet utan vad gäller det mediala. Anna har svårt att gå igenom tv och det är oerhört viktigt i dag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33