Lämnar. I januari 2019 blickade Tobias Arvidsson mot hur framtiden skulle bli i Håbo. Nu lämnar han uppdraget för att jobb inom regionen i stället. Foto: Daniel Sjöberg

Kommundirektören lämnar Håbo

Håbos kommundirektör Tobias Arvidsson lämnar sitt uppdrag. Han ska bli regional utvecklingsdirektör på region Uppsala. – Ett riktigt drömjobb i min bransch, säger han.

  • Publicerad 06:30, 24 jun 2020

Det har varit kul att få vara med och bygga upp en stabilitet i förvaltningen

Nästan exakt två år har gått sedan Håbo kommun offentliggjorde att man hittat sin nya kommundirektör. Tobias Arvidsson, som då kom närmast från jobbet som samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje, såg fram emot flytten och det nya uppdraget.

– Det finns potential i Håbo. Det finns vattnet, järnvägen, alla ingredienser för att bygga ett riktigt bra samhälle. Det är inte så mycket svårare än så. Och utifrån just de här perspektiven ville jag verkligen ha jobbet. Någonstans handlar det om att man ska bli utmanad och ha roligt och att man ska kunna göra skillnad, sa han till tidningen då.

Mer än två år blir det dock inte. På tisdagen berättade han för Bålsta/Upplands-BroDirekt att han hade sagt upp sig.

– Jag har fått ett annat jobb. Jag ska börja som regionens utvecklingsdirektör. Det är ett riktigt drömjobb i min bransch. Jag ska få bygga upp en struktur och organisation kring ett antal olika frågor, säger han.

Titeln Regional utvecklingsdirektör är en nyinrättad tjänst.

– Jag sökte det här jobbet. När den annonserades ut för en månad sedan kände jag direkt att den var alldeles för bra för att inte söka. Att den var alldeles för passande för mig.

Uppenbarligen höll regionen med för nu gör han alltså sina sista månader på jobbet i Håbo. Redan i september tar han tag i sitt nya uppdrag

– Ja, det gick riktigt fort. Det är med lite sorg i hjärtat som jag lämnar ändå. Det är så mycket som händer i Håbo, men jag får åtminstone vara kvar i regionen.

När han i juni 2018 fick frågan av oss vad han såg som sitt huvuduppdrag svarade han:

– Det blir lite floskelvarning på den, men om jag skulle sätta ett huvuduppdrag så är det att få alla att dra åt samma håll och få igång dialogen. Det handlar för mig om att sätta en nivå för att få till det arbetssättet och den kulturen. Vi ska vara ofta tillsammans.

Nu säger han:

– Det har varit jätteroligt. Utmanande och många nya frågor som jag inte trott att jag skulle stöta på, men det har varit kul att få vara med och bygga upp en stabilitet i förvaltningen, för det har vi gjort, tycker jag. Allt är inte klart, men vi har nått långt.

Mattias Jonsgården, som i dag är är i biträdande kommundirektör blir den som tar rollen som tillförordnad kommundirektör till dess att en permanent lösning är på plats.

– Jag och Tobias har jobbat nära varandra i ett år och jag är insatt i de flesta frågorna. Jag känner mig redo för uppdraget som tillförordnad kommundirektör, säger han till Håbo kommuns hemsida.

Tobias Arvidsson

Ålder, 50

Gör idag: Kommundirektör i Håbo. Började sin tjänst i oktober 2018

Aktuell: Nytt jobb som regional utvecklingsdirektör i Uppsala

Tidigare: Bland annat samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje.

Kuriosa: Håller på Björklöven i ishockey

Kommentar: "Det är naturligtvis tråkigt för Håbo kommun att Tobias lämnar sin tjänst som kommundirektör, men samtidigt önskar vi honom lycka till på sin nya tjänst som utvecklingsdirektör för Region Uppsala", säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg till kommunens hemsida.

Visa merVisa mindre

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46