Peter Lund lämnar Enköpings kommun. Han har sagt upp sig och slutar i augusti. Foto: Enköpings kommun

Kommundirektören säger upp sig

Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda känslor – men jag är alldeles för nyfiken för att vara kvar för länge på ett ställe, säger han.

  • Publicerad 15:05, 22 maj 2019

Peter Lund tillträdde som kommundirektör i Enköping för fyra år sedan. Då kom han från en liknande tjänst i Heby.
– Jag har väl funderat de senaste två månaderna på vad jag ska göra, berättar han.

Vad hände då?

– Inget alls, men jag är inne på fjärde året och det brukar vara lagom för den här typen av tjänster.

Peter Lund har tre månaders uppsägning och lämnar sin anställning i Enköpings kommun i augusti. Men han lämnar inte för annan kommun. Han ska starta ett företag.

– Tillsammans med en partner i Stockholm kommer jag därför att starta ett företag. I företaget hoppas jag kunna dra nytta av mina kunskaper inom offentlig sektor, säger Peter Lund.

Hur?

– Till en början kan jag tänka mig att jag lånas ut till korta uppdrag, men vi får se hur det utvecklas, säger han.

Enköping är inne i en omvälvande tid med flera stora investeringar. Lund menar dock att detta inte är en mer känslig tid än någon annan.

– Det kommer alltid att vara mycket att ta beslut om när man än väljer att lämna, säger han.

Vad är du mest nöjd med att ha uträttat?

– Vi har jobbat hårt med ledarskapet och SKL säger att vi gjort stora framsteg. Sedan har vi gjort en tydlig förflyttning av vårt fokus till det som är våra kärnfrågor och till medborgarnas behov.

– Dessutom har vi idag en stabil ledningsgrupp där alla tjänster är permanenta, så var det verkligen inte när jag kom hit.

Är det något du är mindre nöjd med?

– Jag kan vara otålig av naturen och vill ha resultat snabbare, det är en del områden där jag önskar att vi hade kunnat ta ytterligare steg redan, men det kommer att genomföras.

Peter Lund bedyrar att det inte finns någon schism eller liknande bakom.

Handen på hjärtat nu – finns det några känslor av olust eller liknande när du nu lämnar?

– Nej, absolut inte. Jag har haft fantastiska år här och väljer att sluta när det känns som bäst – jag tror att det är då man ska sluta.

Foto: Bengt Johansson

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Nyheter Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:lördag 21/9 10:57