Lars Hortlund, kommundirektör. Foto: Jonas Månsson

Kommundirektören tackar för sig

Ekerö kommun behöver förnyelse. Det menar kommundirektören Lars Hortlund som lämnar tjänsten nästa år.

  • Publicerad 08:54, 15 okt 2018

Lars har gjort ett fantastiskt jobb.

Nästa sommar kan Ekerö kommun ha en ny kommundirektör efter Lars Hortlunds drygt tio år på posten. Förra veckan lämnade kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) ett ordförandeförslag i kommunstyrelsens arbetsutskott om att ge kommunens HR-chef uppdraget att påbörja arbetet med rekryteringen av en ny kommundirektör.

Inte helt otippat, enligt Lars Hortlund.

– Det är i grunden en uppfattning jag delar och har förståelse för. När man har haft en högsta chef i en stor organisation i över tio år är det inte fel att man får en ny chef, säger han.

Hortlund kommer att sitta kvar till och med juni 2019.

– På så sätt kan jag i den bästa av världar vara med och introducera en efterträdare, säger han.

Vad som väntar i framtiden för egen del vet han inte än.  

Adam Reuterskiöld känner att det är en bra tid att rekrytera en ny kommundirektör när kommunen möter en framtid med nya utmaningar.

– Lars har gjort ett fantastiskt jobb och tagit kommunen till nya utvecklingsnivåer. Nu krävs ett nytt ledarskap och vi tror att det är en lämplig tidpunkt att förändra ledarskapet, säger han.  

I början av veckan träffade Reuterskiöld kommunens HR-chef för att gå igenom vilken kravprofil som finns.

– Vi kommer att bygga nya skolor och verksamheter kommer att komma till, vi kommer även behöva jobba mer med ekonomi och effektivisera mycket. Då är det läge att hitta en kandidat som kan föra det här vidare, säger Adam Reuterskiöld.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter