FÄLTARE. Arbetar uppsökande mot Väsbys ungdomar. Foto: Charlotte Årling

Kommunen anställer en fjärde fältare

  • Publicerad 12:30, 16 maj 2018

I förra veckan gick Moderaterna ut med löftet anställa en fjärde fältare, alltså en socialsekreterare som arbetar uppsökande gentemot ungdomar, om de vinner valet i september. Sedan i vintras är fältarna tre till antalet, vilket begränsar möjligheten att arbeta på helger.

Nu meddelar den styrande majoriteten att en fjärde fältare kommer att vara på plats inom kort, och att ytterligare pengar kommer att skjutas till vid behov.

Att det sker just nu, trots att fältargruppen har varit utan en fjärde fältare sedan i vintras, tillskriver de dock inte Moderaternas utspel.

– Att göra en förstärkning på fältsidan är majoritetens fokus och har varit det hela tiden. Ibland tar det tid att få de bästa lösningarna på plats, jag är glad att vi är mål nu, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

LÄS MER:

Moderaternas vallöfte: fler fältare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väsby IK och Pellfolk går skilda vägar

Sport Egen produkt lämnar a-laget i Väsby IK Det slog ner som en bomb på lördagen. Väsby IK HK och Linus Pellfolk går skilda vägar och tvåårskontraktet är nu brutet.lördag 19/5 14:30