FÄLTARE. Arbetar uppsökande mot Väsbys ungdomar. Foto: Charlotte Årling

Kommunen anställer en fjärde fältare

  • Publicerad 12:30, 16 maj 2018

I förra veckan gick Moderaterna ut med löftet anställa en fjärde fältare, alltså en socialsekreterare som arbetar uppsökande gentemot ungdomar, om de vinner valet i september. Sedan i vintras är fältarna tre till antalet, vilket begränsar möjligheten att arbeta på helger.

Nu meddelar den styrande majoriteten att en fjärde fältare kommer att vara på plats inom kort, och att ytterligare pengar kommer att skjutas till vid behov.

Att det sker just nu, trots att fältargruppen har varit utan en fjärde fältare sedan i vintras, tillskriver de dock inte Moderaternas utspel.

– Att göra en förstärkning på fältsidan är majoritetens fokus och har varit det hela tiden. Ibland tar det tid att få de bästa lösningarna på plats, jag är glad att vi är mål nu, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

LÄS MER:

Moderaternas vallöfte: fler fältare

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00