Upprörd. Karin Nordvaller har ägnat mycket tid åt att arrangera Konstrundan i Danderyd. När någon klippte ned affischera blev hon därför upprörd. Nu står det klart att det var kommunen som klippt ned dem av misstag. Foto: Privat

Kommunen klippte ned Konstrundans affischer

Konstrundans affischer klipptes ned – nu står det klart vem som låg bakom.

  • Publicerad 11:46, 6 sep 2015

Förra veckan kunde Danderyds Nyheter berätta att Danderyds konstrundas affischer runt om i kommunen hade klippts ned. Något som polisanmäldes.

Under konstrundan nu i helgen, den 5–6 september, ställer lokala konstnärer ut sina verk.

Affischering hade arrangören ansökt om, betalat för och fått tillstånd att göra.

– Jag blir arg, det handlar både om pengar och respekt för andra människor. Vi
arrangerar ett litet, trevligt evenemang som dessutom är gratis så tar sig någon rätten att agera ordningspolis. Vi har tillstånd att sätta upp dem från både polisen och Danderyds kommun, sade Karin Nordvaller, ansvarig för evenemanget.

Tilltaget med att klippa ned affischerna engagerade flera inom Danderyds kommun. Sättet att plocka ned dem på spädde på spekulationerna om vem som har gjort det.

– Det är inga ungdomar som ligger bakom detta utan snarare en vit, medelålders, grinig gubbe. Det krävs en sekatör eller tång för att lyckas klippa igenom buntbanden för att ta ned affischerna, menade Karin Nordvaller.

Nu är dock gåtan löst. Det är Danderyds kommun som tagit ned affischerna, trots att det finns tillstånd. Kommunen har lovat att trycka nya posters och att sätta upp dem igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täbybor efter bilbränderna

Nyheter "Har tänkt att det inte ska kunna hända här" Bilbränder två nätter i rad, det är något som sticker ut enligt polisen i Täby. Kommunen har varit förskonad från just bilbränder – och nu oroas en del Täbybor av utvecklingen.torsdag 18/10 16:33

Flera mobiler och Ipads stulna på skola

Nyheter "Man söker just efter vittnen" Under dagen ska flera elever ha blivit av med sin mobiler och Ipads. Polis är på skolan just nu och pratar med vittnen.torsdag 18/10 15:07