Öppenhet. Kommunen hoppas på ekonomiskt bidrag till utbildning i HBTQ-frågor. Foto: Daniel Cannervik

Kommunen söker utbildningsbidrag för HBTQ-frågor

Medvetenheten om HBTQ-personers situation ska öka. Nu hoppas Ekerö kommun få vara med och dela på ett statsbidrag. – Vi tycker att det här är ett mycket angeläget och viktigt område, säger Lena Burman Johansson, Ekerö kommuns socialchef.

  • Publicerad 08:45, 9 nov 2017

Med dessa förutsättningar har vi i alla fall sökt medel för utbildningssatsning till socialkontorets personal

Med syftet att öka HBTQ-personers, det vill säga homosexuella- bisexuella-, trans- och queerpersoners, rättigheter och möjligheter i samband med att de är i kontakt med kommuner och landsting finns ett statsbidrag att söka. Bidraget riktar sig till kommuner och landsting. 

Ekerö kommun är en av dem som vill vara med och dela på pengarna som sammanlagt uppgår till 1,9 miljoner kronor och som finns avsatt för ändamålet.

I slutet av oktober togs beslut att skicka in ansökningen till Socialstyrelsen.

– Men formerna för att ansöka har utmanat oss då ansökningstiden var mycket kort och där förutsättningen också är att medlen måste användas det här året, det vill säga under 2017, säger Lena Burman Johansson.

Eventuella pengar ska gå till utbildning.  

– Med dessa förutsättningar har vi i alla fall sökt medel för utbildningssatsning till socialkontorets personal i syfte att öka kunskapen om HBTQ-frågor som ett led i vårt fortsatta arbete med vår värdegrund, säger Lena Burman Johansson.

I mitten av november ska de som sökt få besked av Socialstyrelsen om de tilldelas bidraget eller ej.

De som får ta del av pengarna ska sedan lämna in en redovisning hur de har använt pengarna. Det ska göras senast den 28 februari 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Bokhojen rullar på Mälaröarna igen

Nyheter En sommartradition är tillbaka. Den här veckan rullade bibliotekens bokhoj igen. I lådan finns allt från barnböcker till deckare.onsdag 20/6 8:42

Rena snurret på parkeringskarusellen

Nyheter Hur tänkte ni nu? En läsare hörde av sig till redaktionen med den ödmjuka frågan till sina medparkerare på Karusellplan.tisdag 19/6 15:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter