STÄNGS. Personalen får gå hem med lön under kommunens utredning av fritidsgården. Foto: Anton Kyhlbäck

Kommunen utreder fritidsgården Northside

Fritidskontoret anordnar spontana fotbollskvällar när fritidsgården Northside stängs i väntan på en utredning. Förvaltningschefen är förtegen om vad som har föranlett stängningen.

  • Publicerad 12:15, 1 apr 2019

Fritidsgården Northside har stängt i väntan på en utredning.

På fredagen meddelade Sollentuna kommun att det har "framkommit uppgifter till kultur- och fritidskontoret att miljön på fritidsgården Northside inte är acceptabel". Förvaltningschef, Niklas Roos af Hjelmsäter, vill inte gå in på detalj om uppgifterna som har kommit in.

– Det är sådana uppgifter då vi har känt att detta får vi ta på allvar. Jag som yttersta chef för förvaltningen vill ta reda på hur det faktiskt är på gården, säger han.

Fritidsgården Northside är uppdelad i tre delar.

En för yngre barn, mellan 10 och 12, och en för äldre mellan 13 och 17. Två kvällar i veckan hålls tjejhuset, på måndagar och onsdagar. Senast 2016 startades gården på nytt då tjejhuset infördes och man bytte namn från Röda och Blå Rummet.

På torsdagen kallade kommunen till möte efter stängningen.

Under stängningen hänvisar man föräldrar och barn till andra fritidsgårdar - som Arena Satelliten ungdomshus, Gillet och Kärrdalsgården, bland annat. Kommunen anordnar även sponanfotboll under fredag- och lördagskvällar i väntan på utredningen av Northside.

– Det är viktigt att fritidsgården är en trygg plats och det är en otroligt viktig funktion i samhället. Vi vill så fort som möjligt att barnen ska få tillbaka sin gård, säger Niklas Roos af Hjelmsäter till Vi i Sollentuna.

Nystart av gård ska locka fler tjejer

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt