STÄNGS. Personalen får gå hem med lön under kommunens utredning av fritidsgården. Foto: Anton Kyhlbäck

Kommunen utreder fritidsgården Northside

Fritidskontoret anordnar spontana fotbollskvällar när fritidsgården Northside stängs i väntan på en utredning. Förvaltningschefen är förtegen om vad som har föranlett stängningen.

  • Publicerad 12:15, 1 apr 2019

Fritidsgården Northside har stängt i väntan på en utredning.

På fredagen meddelade Sollentuna kommun att det har "framkommit uppgifter till kultur- och fritidskontoret att miljön på fritidsgården Northside inte är acceptabel". Förvaltningschef, Niklas Roos af Hjelmsäter, vill inte gå in på detalj om uppgifterna som har kommit in.

– Det är sådana uppgifter då vi har känt att detta får vi ta på allvar. Jag som yttersta chef för förvaltningen vill ta reda på hur det faktiskt är på gården, säger han.

Fritidsgården Northside är uppdelad i tre delar.

En för yngre barn, mellan 10 och 12, och en för äldre mellan 13 och 17. Två kvällar i veckan hålls tjejhuset, på måndagar och onsdagar. Senast 2016 startades gården på nytt då tjejhuset infördes och man bytte namn från Röda och Blå Rummet.

På torsdagen kallade kommunen till möte efter stängningen.

Under stängningen hänvisar man föräldrar och barn till andra fritidsgårdar - som Arena Satelliten ungdomshus, Gillet och Kärrdalsgården, bland annat. Kommunen anordnar även sponanfotboll under fredag- och lördagskvällar i väntan på utredningen av Northside.

– Det är viktigt att fritidsgården är en trygg plats och det är en otroligt viktig funktion i samhället. Vi vill så fort som möjligt att barnen ska få tillbaka sin gård, säger Niklas Roos af Hjelmsäter till Vi i Sollentuna.

Nystart av gård ska locka fler tjejer

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pyntad gran i skogen sprider julkänsla i Sollentuna

Nyheter Hundägaren Gunillas härliga upptäckt under promenaden När Sollentunabon ­Gunilla Puck Ekberg gick på promenad med hunden Ester fick det sig en glad överraskning. Inne i skogen hittade de en pyntad gran.fredag 13/12 16:30

Första besöket i nya Töjnaskolan

Nyheter "Jag trodde inte att det skulle vara så här stort" Om ett halvår öppnar nya Töjnaskolan som kommer att kunna ta emot uppemot 800 elever.fredag 13/12 12:30

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13
Stockholm Direkt