Parkplats. Här var det tänkt att retur­parken skulle ligga, på tomten mittemot före­taget Paragon, Teknik­vägen. Foto: Fanny Sonnentheil Ekholm

Kommunen vänder: Ingen returpark vid Teknikvägen

Det skulle bli en returpark vid Teknikvägen, tyckte Sörab. Men nu har politikerna bestämt sig för att säga nej tack.

  • Publicerad 13:41, 15 nov 2017

När Vallentuna Nyheter berättade om den planerade returparken blev kommentarerna många på artikeln. Men oroliga Vallentunabor stannade inte där. ”Många av oss (politiker) har mottagit en mängd samtal och mejl från oroliga närboende”, skriver Ylva Mozis (L), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

LÄS OCKSÅ: "Man känner sig oerhört bedragen"

I går gick hon ut på Facebooksidan Nytt i Vallentuna och berättade att nämnden inte längre ville ha en returpark vid Teknikvägen.

”Vi har lyssnat på de som är oroliga över trafiksäkerheten och hoppas att Sörab kan hitta en annan plats för returparken som ligger något längre från bostadsbebyggelse”, skriver Ylva Mozis.

Returparken på Teknikvägen skulle vara tillfällig.

Ylva Mozis skriver: ”Vår förhoppning är att Sörab och förvaltningen tillsammans även kan hitta en tillfällig plats som är mer lämplig än den Sörab sökt tillstånd för.”

Kommunens tjänstemän jobbar på att få fram var en permanent returpark kan ligga. Enligt Ylva Mozis kan kommunalt ägd mark på annan plats än i industriområden eller privatägd mark i industriområden vara tänkbara platser.

LÄS OCKSÅ: Så säger Sörab om planerna med ny soptipp i Vallentuna

Vallentuna Nyheter har sökt Sörab för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15