Får inte grannhotell. Nu har domstolen sagt att kommunen inte gjorde fel när man hävde köpet av en granntomt till det nya hotellet. Foto: Hege Hellström

Kommunen vann över hotellföretag

Företaget ville bygga hotell i Fågelsången men betalade inte i tid. Kommunen hävde köpet – vilket fick företaget att stämma kommunen. Nu har domstolen sagt sitt.

  • Publicerad 14:39, 24 okt 2017

Stockholms företagshotell ville bygga ett hotell i Fågelsången (i närheten av det nybyggda) men betalade inte i tid. Därför hävde kommunen avtalet. Men företaget hävdade att de hade rätt till tomten och fallet gick till tingsrätten.

LÄS MER: Kommunen stäms – av hotellföretag

Nu har tingsrätten gett Vallentuna kommun rätt.

– Det är klart att vi tycker att det är bra att vi vunnit tvisten. Vi valde att gå den vägen när vi insåg att vi inte ville slutföra affären, säger Magnus Sjögren, näringslivschef på kommunen.

Företaget ska betala kommunens rättegångskostnader på 400 000 kronor. Men kommunen går ändå back, notan från juristerna hamnade på det dubbla, 800 000 kronor, pengar som kommunen själv får betala.

– Vi kommer att titta på det här och bedöma om vi tycker att det är skäligt. Det finns en möjlighet att vi kan komma fram till att det inte är rimligt. Då får vi driva den delen av domstolsutslaget vidare, säger Magnus Sjögren.

Stockholms företagshotell är ett annat bolag än Property Inventor, vars hotell redan står i princip klart på en annan tomt i Fågelsången. Dock finns samma person med i båda bolagens styrelser.

LÄS MER: Omtalat hotell i Vallentuna säljer ut rummen som lägenheter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52