Nybörjare. Chattboten Kim finns på kommunens sajt och väntar på att få snacka med dig.

Kommunens bot Kim behöver hjälp

I våras gjorde chattboten Kim entré på kommunens sajt. Men Kim är ännu inte tillräckligt upplärd. Nu ber kommunen om mer träningshjälp.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

För att underlätta för invånarna att få svar på kommunala frågor presenterades chattboten Kim på kommunens sajt i våras.

Genom Kim, som bygger på artificiell intelligens, kunde Mälaröborna få svar i chattform på det som rörde bygg- och skolfrågor. Nu har Kim programmerats för alla kommunala områden, men mer träning krävs.

– Kim svarar bra på det mesta, men vi behöver samtidigt mer hjälp. Ju fler frågor Kim får, desto mer kan vi träna Kim, säger Maria Svenson, kommunens digitaliseringschef.

Även om chattboten har tränats upp av kommunens personal behövs allmänhetens hjälp.

– Ibland kan vi lite för mycket om kommunal verksamhet och ställer kanske inte alltid frågor som en kommuninvånare skulle ställa frågor. Vi vill ha hjälp med både att använda Kim och ge lite extra frågor och utmaningar som en del i träningen.

Maria Svenson tycker att arbetet har gått som planerat hittills.

– Vi måste boosta användandet. När det blir volym och det är många olika människor som uttrycker sig på olika sätt, det är då Kim blir riktigt bra tränad, säger hon.  

Kim är en förkortning av Kommunen informerar medborgarna.

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10