Nybörjare. Chattboten Kim finns på kommunens sajt och väntar på att få snacka med dig.

Kommunens bot Kim behöver hjälp

I våras gjorde chattboten Kim entré på kommunens sajt. Men Kim är ännu inte tillräckligt upplärd. Nu ber kommunen om mer träningshjälp.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

För att underlätta för invånarna att få svar på kommunala frågor presenterades chattboten Kim på kommunens sajt i våras.

Genom Kim, som bygger på artificiell intelligens, kunde Mälaröborna få svar i chattform på det som rörde bygg- och skolfrågor. Nu har Kim programmerats för alla kommunala områden, men mer träning krävs.

– Kim svarar bra på det mesta, men vi behöver samtidigt mer hjälp. Ju fler frågor Kim får, desto mer kan vi träna Kim, säger Maria Svenson, kommunens digitaliseringschef.

Även om chattboten har tränats upp av kommunens personal behövs allmänhetens hjälp.

– Ibland kan vi lite för mycket om kommunal verksamhet och ställer kanske inte alltid frågor som en kommuninvånare skulle ställa frågor. Vi vill ha hjälp med både att använda Kim och ge lite extra frågor och utmaningar som en del i träningen.

Maria Svenson tycker att arbetet har gått som planerat hittills.

– Vi måste boosta användandet. När det blir volym och det är många olika människor som uttrycker sig på olika sätt, det är då Kim blir riktigt bra tränad, säger hon.  

Kim är en förkortning av Kommunen informerar medborgarna.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15