Kommunens seminarier blev poppis i Almedalen

I veckan har Upplands-Bro kommun deltagit i Almedalsveckan i Visby, och deras seminarier var fullsatta.

  • Publicerad 13:44, 7 jul 2017

Kommunen inledde måndagens seminarier med ”Är bilbränder ett resultat av utsatthet och utanförskap?”. Kommundirektör Maria Johansson presenterade kommunens arbete för att minska utanförskap och att få ungdomar att känna sig delaktiga. Jonas Levin, utredare på Upplands-Bro kommun, presenterade delar ur sin rapport där han belyser sambandet mellan bilbränder och områden med social utsatthet.

Det andra seminariet handlade om: ”Trygghet och säkerhet ur ett genusperspektiv. Framtidens säkerhet fixar kvinnorna?”. Homa Khosrawi, integrationsstödjare, berättade om det kvinnoprojekt som pågått i flera år och som lett till ökad inkludering för nyanlända kvinnor.

– Det gick över förväntan. Det kom så mycket folk att alla inte kom in. Många tyckte uppenbarligen att vi hade intressanta och dagsaktuella ämnen, säger Maria Johansson.

Efter att kommunens egna seminarier var genomförda bokade alla upp sig på ­diverse andra seminarier för att lyssna på goda exempel och hämta inspiration till nya ­arbetssätt.

– Jag var på Försvarsmaktens seminarium om behovet av jämställdhet. Det är en viktig del för ett bra arbetsliv. Mycket handlar också om integration i Almedalen i år. Om hur vi ska lyckas med att få de nyanlända att snabbt bidra och känna sig delaktiga, säger Maria Johansson.

Upplands-Bros deltagande kostade drygt 70 000 kronor. Av det stod hyran för konferenslokalerna för 14 450 av dem, vilket kommunen delade på med Brandkåren Attunda.

– Boendet är det som kostar i huvudsak. Vi bor på vandrarhem, säger Maria Johansson.

Det är andra året som Upplands-Bro kommun har hållit seminarier under ­Almedalsveckan.

– Det är viktigt att sätta Upplands-Bro på kartan, ­säger Maria Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Senaste numret

Bålstabladet