STRÄNG TON. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr uppmanar stockholmare att anmäla. Foto: Sacharias Källdén / Mostphotos

König Jerlmyr (M): Anmäl överfulla krogar

Staden tar i med hårdhandskarna mot överfulla krogar och restauranger. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) uppmanar också stockholmare att anmäla om de ser fullsatta krogar.

  • Publicerad 12:52, 24 apr 2020

Den senaste veckan har våren gjort sitt intåg över hela landet. I Stockholm har det, förutom det fina vädret, märkts genom trånga uteserveringar.

Högst oroande, menar inrikesminister Mikael Damberg (S) som kallade till presskonferens under fredagsmorgonen tillsammans med Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

Nu tar staden i med hårdhandskarna för att få bukt med de krogar och restauranger som inte följer riktlinjerna.

Över 200 krogar i Stockholm har kontrollerats

Kan stänga ner krogar

– Stockholm har sedan i april genomfört över 200 inspektioner under två veckors tid. Vid några tillfällen har vi haft anledning att göra anmärkningar och skicka vidare till Smittskydd Stockholm som har möjlighet att stänga ned verksamheterna, säger Anna König Jerlmyr och fortsätter:

– Från och med igår utökade vi inspektionerna. Det gäller kvällstid, dagtid och nattetid. Detta är en varning till alla krogar som inte sköter sig. Ni kommer att stängas ned om ni inte efterlever de tydliga restriktioner som har getts ut.

Inspektionerna ska, enligt Moderaterna, genomföras mellan klockan 16-01.

Anmäl överfulla krogar

Anna König Jerlmyr uppmanar också stockholmare som är ute och rör sig att anmäla fullsatta uteserveringar eller restauranger till staden. Den som vill anmäla kan göra det dygnet runt.

– Ni kan höra av er via tyck till-appen, som är en funktion som Stockholms stad använder sig av för felanmärkningar. Vi kommer att samla in uppgifterna och skicka det vidare till Smittskydd Stockholm, säger hon.