Konstföreställning. Den 23 november spelas föreställningen ”Resa i mitt röda rum” i Vårfrukyrkan. Foto: Josefine Lindh

Konst för flera sinnen i Vårfrukyrkan

Bildkonst, dikt och noga utvalda musikstycken. I november sätts en föreställning upp i Vårfrukyrkan som vill beröra på flera plan. – Kraftfullheten i Josefines konst drabbade mig, säger Patrik Eriksson, violast.

  • Publicerad 13:39, 31 okt 2019

Kraftfull­heten i ­Josefines konst drabbade mig.

Den 23 november framför de föreställningen ”Resa i mitt röda rum” i Vårfrukyrkan. En konstföreställning där det samlade helhetsintrycket av målningarna, lyriken och musiken för publiken in i sinnenas värld med dess variabler av känsloyttringar.

– Vi vill nå flera sinnen med det här. Både musik och lyrik förstärker tavlan och vice versa. Det blir ett uttryck upphöjt till tre, säger Patrik Eriksson.

Beröra på flera plan

Det hela springer ur ett arbete Josefine Lindh startade redan 2014. Hennes vision var att med sin konst få beröra människor på flera plan, genom att blanda in olika sinnen i en framtida föreställning. Efter ett par år kom Patrik Eriksson in i bilden.

– Kraftfullheten i Josefines konst drabbade mig och det var där det startade egentligen, säger Patrik Eriksson och fortsätter:

– Vi vill beröra människor på flera plan. Det blir en härlig blandning av musik och uttryck. Från filmmusikinspirerat till Bach och Schumann.

Konstnär läser dikter

Föreställningen baseras på konstnären Josefine Lindhs tavlor som kommer att projiceras upp på en storbildsskärm. Till bilderna spelas musik av pianisten Jonas Marmbrandt och violasten Patrik Eriksson. Josefine eller ”JoLi” som är hennes signatur, kommer även från scenen framföra sin egen lyrik.

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

Nyheter En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.måndag 11/11 10:46

Hur hamnade brassarna i Fanna?

Nyheter Succésäsongen. Spektakulär trupp ger frågetecken. Det var glädjescener på Fanna IP för en månad sedan när Fanna BK:s herrlag vann premiärsäsongen i Division 3 Norra Svealand. Men succésäsongen har också omgärdats av rykten. – Vi visste redan inför...fredag 8/11 13:27