Konstföreställning. Den 23 november spelas föreställningen ”Resa i mitt röda rum” i Vårfrukyrkan. Foto: Josefine Lindh

Konst för flera sinnen i Vårfrukyrkan

Bildkonst, dikt och noga utvalda musikstycken. I november sätts en föreställning upp i Vårfrukyrkan som vill beröra på flera plan. – Kraftfullheten i Josefines konst drabbade mig, säger Patrik Eriksson, violast.

  • Publicerad 13:39, 31 okt 2019

Kraftfull­heten i ­Josefines konst drabbade mig.

Den 23 november framför de föreställningen ”Resa i mitt röda rum” i Vårfrukyrkan. En konstföreställning där det samlade helhetsintrycket av målningarna, lyriken och musiken för publiken in i sinnenas värld med dess variabler av känsloyttringar.

– Vi vill nå flera sinnen med det här. Både musik och lyrik förstärker tavlan och vice versa. Det blir ett uttryck upphöjt till tre, säger Patrik Eriksson.

Beröra på flera plan

Det hela springer ur ett arbete Josefine Lindh startade redan 2014. Hennes vision var att med sin konst få beröra människor på flera plan, genom att blanda in olika sinnen i en framtida föreställning. Efter ett par år kom Patrik Eriksson in i bilden.

– Kraftfullheten i Josefines konst drabbade mig och det var där det startade egentligen, säger Patrik Eriksson och fortsätter:

– Vi vill beröra människor på flera plan. Det blir en härlig blandning av musik och uttryck. Från filmmusikinspirerat till Bach och Schumann.

Konstnär läser dikter

Föreställningen baseras på konstnären Josefine Lindhs tavlor som kommer att projiceras upp på en storbildsskärm. Till bilderna spelas musik av pianisten Jonas Marmbrandt och violasten Patrik Eriksson. Josefine eller ”JoLi” som är hennes signatur, kommer även från scenen framföra sin egen lyrik.

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11