Foto: Mostphotos

Konstaterade fall av corona på äldreboende i Enköping

Sex personer på äldreboende har konstaterats smittade med coronaviruset.

  • Publicerad 09:42, 18 mar 2020

På onsdagsförmiddagen bekräftade Enköpings kommun att sex brukare på Liljegårdens omvårdnadsboende i Örsundsbro har insjuknat i Corona.

Samtliga sex insjuknade samtidigt.

De vårdas nu på boendet enligt smittskyddsrutinerna. Anhöriga till de smittade är informerade. Ingen annan på boendet visar just nu symptom. 

– Så fort personerna visade symtom följde vi myndigheternas rekommendationer och startade vård enligt rutinen för smittad patient för covid-19. Personalen på boendet har agerat som de ska, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen i Enköping, i ett pressmeddelande. 

Har isolerats

De som konstaterats med corona vårdas i sina lägenheter och personalen använder utökad skyddsutrustning. Ett begränsat antal medarbetare jobbar bara med de sjuka brukarna och har ingen kontakt med övriga boende på Liljegården.

– Vi följer de rutiner och rekommendationer som finns för att minska smittspridningen. Sannolikheten att det kommer bli fler fall inom andra vård- och omsorgsverksamheter är hög. Vi har förberett oss för att möte ett läge med utbredd smittspridning. Vi har en tät dialog med regionen där vi samverkar med läkare som leder vården, säger Anna-Karin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska. 


 

Konst i skyltfönster

Nyheter I Coronatider ställs nya krav. Då krävs nya idéer. Open Air Gallery är en sådan.lördag 28/3 21:15

Återskens shower flyttas till i höst

Nyheter Kören Återskens show "Cinematic" flyttas fram till oktober. – Med 350 personer i publiken samt publikpersonal, tekniker och många medverkande kan vi inte ta några risker för smittspridning, säger...onsdag 25/3 13:18