TRÄD. Ett spännande rum där rörelse och konst blir ett. Foto: Håkan Larsson

Konstgjord skog ska få hela orten att dansa

Hallå där Cristina Caprioli, dansaren och koreografen bakom dansföreställningen Träd. Vad är föreställningen Träd?

  • Publicerad 12:23, 26 jan 2018

– Träd är ett rum som är fyllt med pappersremsor som hänger i trådar från taket. På remsorna projiceras en film av streck som rör sig till digital musik. Där bjuder dansare in publiken att vara med. Helt utan prestationstvång. Publiken rör sig till musiken i sin egen takt och på sina egna villkor.

Varför skapade du Träd?

– Det hela började som en konstinstallation, men besökarna ville gärna träda in i rummet så då ändrade jag konceptet och gjorde det interaktivt. Här kan vara sig själv, alla är välkomna. Det spelar ingen roll om du är barn eller vuxen, var du kommer ifrån eller om du har en funktionsvariation - jag vill att det här ska vara en kulturupplevelse för hela orten.

Du nämner funktionsvariationer, är det något du tänkt på när du skapade rummet?

– Nej, inte från början. Men jag har märkt att många barn med funktionsvariationer ofta trivs här. De är väldigt inlyssnande och icke dömande. Här får de en upplevelse via huden, känseln, synen. Det fyller en funktion. Här gäller inga normer utan vi styrs av rörelser.

Varför valde du just en skog som scen?

Jag har alltid varit facinerad av skogen och ville utmana normen för hur en förställning ska se ut. Ofta är en scen tom och sedan fyller man den med människor för att skapa en berättelse. Men så ser det ju inte ut i verkligheten.

Ciristina Caprioli Foto: Maryam Barari

Om Träd

Vart: På Subtopia i Alby.

När: Söndagarna den fjärde och elfte februari klockan 12:00.

Pris: Gratis

Ålder: Alla från 4 år och uppåt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.