Konstigt. Utställningen hålls i det gamla tingshuset i Enköping. Foto: Wikimedia Commons

Konstnär med Alundaanor ställer ut molnigt måleri

Konstnär Sofie Stenberg visar måleri under rubriken "Molnens naggade kanter".

  • Publicerad 11:40, 20 jan 2020

Från den 25 januari till den 16 februari visas Sofie Stenbergs utställning "Molnens naggade kanter" hos Enköpings konstförening i det gamla tingshuset i centrala Enköping.

I utställningen "Molnens naggade kanter" visar konstnären måleri som möter reflektioner kring förgänglighet, identitet och naturnära tilldragelser. Handens anslag ges uttryck i varierade landskap. Materialet, färgen och penseldragen utgör ofta några av de viktigare.

Måleriet ger konstnären möjlighet att undersöka, förstå och lära sig mer om sig själv och det runt omkring henne.

Sofie Stenberg är född 1977, uppvuxen i Alunda och utbildad på Bolandsskolan, Wiks folkhögskola samt Konstfack i Stockholm. Hon är baserad i Uppsala där hon arbetar med både konst, arkitektur och design. Hon har i sin ateljé i Danmark utanför Uppsala.

Verksamheten bedrivs i bolagsform, Studio Sofie Stenberg AB. Företagets verksamhetsbeskrivning nämner förutom försäljning och tillverkning av konst och design även konsultation inom området konst, design, arkitektur, inredningsarkitektur som kan erbjudas till exempelvis företag, samfälligheter och kommuner. Exempel på tjänster som de kan köpa är rådgivning, ritningar, bygghandlingar, inredningsförslag, visualiseringar, illustrationer, utsmyckningar och projektledning.

Något mer oväntat erbjuder verksamheten även i liten skala trädgårdsskötsel såsom gräsklippning, snöröjning och beskärning till exempel.

Konstutställning

När? 25 januari till 16 februari. Öppettider lördagar & söndagar 12.00–15.00, onsdagar 17.00–19.00.

Plats: Konsthallen, Tullgatan 18 i Enköping.

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36