Konstverket. Verkstaden håller till i de gamla Teliakvarteren. Foto: Karoline Montero Araya

Konstnärer i Farsta hämmas av ofärdiga lokaler

Över ett år efter invigningen är samtliga lokaler i produktionshuset Konstverket i Telestaden fortfarande inte färdigställda. Det ställer till det för konstnärernas verksamhet.

  • Publicerad 11:49, 23 okt 2019

Uppdraget att anpassa huset för Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV) och plattformen för scenkonst SITE landade på stadens bord 2017, men trots att invigningen ägde rum i augusti förra året så är vissa lokaler fortfarande inte färdigställda.

– Det är klart att det är synnerligen besvärande när det under lång tid inte blivit klart. Det finns lokaler som är fungerande så vi har verksamhet igång, men inte fullt ut och det skapar problem, säger Eva Broberg, verksamhetsutvecklare på Konstverket.

Konstverket har förhandlat med staden för att styra upp situationen, och Eva Broberg utgår från att det kommer en lösning.

– Det är många som är drabbade av det här och det slår hårt särskilt mot vissa konstnärer med de verktygen de behöver jobba med. Men vi har ändå goda förhoppningar om att det här kommer att lösa sig inom snar framtid, säger hon.

I ett utlåtande från fastighetskontoret konstateras det att Konstverket haft förslag på förändringar under arbetets gång, vilket gjort att vissa åtgärder prioriterats till förmån för andra.

– Målet är att landa i höst före årsskiftet om vilka åtgärder som ska göras och hur de ska finansieras, säger Linda Laine, pressansvarig på förvaltningen.

Finns det något datum för när alla lokaler står färdiga?

– Nej, det finns inte. Så fort vi är överens om åtgärderna och vem som ska bekosta dem så kommer vi att kunna tidsätta dem.