Konstnärskollektivet Creative Gallery har flyttat till Vällingby. Odd Åsberg är en av konstnärerna i kollektivet. Foto: Mikael Andersson/Victor Malmcrona

Konstnärskollektiv flyttar in i Vällingby

När konstnärskollektivet Creative Gallery tvingades flytta från sina lokaler i Bromsten hade de ingenstans att ta vägen. Nu har de äntligen hittat en plats att flytta till — och snart är det dags för invigning.

  • Publicerad 11:30, 14 jun 2019

StockholmDirekt har tidigare skrivit om konstnärskollektivet Creative Gallery, som efter sex år i Bromsten var tvungna att flytta.

– Vi gick runt nästan ett halvår utan att veta var vi skulle ta vägen. Det är en otrolig lättnad för alla i kollektivet att vi har hittat en lokal, säger Odd Åsberg, en av konstnärerna i kollektivet.

Lokalen de flyttar in i, som döpts till Spektaklet, ligger i nya konstnärsklustret på Jämtlandsgatan i Vällingby. Där kommer det finnas utrymme för musiker och konstnärer.

– Det är en plats där du kan hålla framträdanden eller bara göra din grej. Det kommer vara intressant för alla som bor i Vällingby och Västerort, säger Odd Åsberg.

På Spektaklet kommer det även finnas möjlighet att ha utställningar och evenemang, och kollektivet kommer hålla öppet hus på tisdagar. I framtiden finns också planer på att öppna ett fik.

– Det kommer vara som ett mindre kulturhus, säger Odd Åsberg.

Invigs 29 juni

I nuläget finns 17 konstnärer i kollektivet, som kommer ha en utställning om året var. Men det kan bli fler utställningar än så, eftersom lokalen Spektaklet ligger under konstnärsateljéerna i nystartade ateljéhuset Studio ABC.

Nu är konstnärerna på plats i Vällingbys nya ateljéhus

– De har inte samma utställningsmöjligheter som vi har, så de kommer kunna ställa ut hos oss. Det kommer bli mycket samarbete oss emellan, säger Odd Åsberg.

Den 29 juni är det dags för invigning – med bandklippning och allt som hör till – och efter det drar verksamheten igång på allvar.

– Vi kommer boka in spelningar och allt vi kan, säger Odd Åsberg.

ASAP Rocky omhäktas

Nyheter Beslut i Stockholms tingsrätt Nu står det klart att rapartisten ASAP Rocky blir omhäktad till och med den 25 juli. USA:s biträdande utrikesminister är på plats, skriver Aftonbladet.fredag 19/7 15:00

Beväpnad man sågs i tunnelbanan

Nyheter Insatsen är nu avslutad En man med vapen ska ha setts i Skanstulls tunnelbanestation under fredagsmorgonen. Polisen letade långt in på eftermiddagen efter mannen.fredag 19/7 10:06

Vi är Västerort

Stockholm Direkt