Konstnärskollektivet Creative Gallery har flyttat till Vällingby. Odd Åsberg är en av konstnärerna i kollektivet. Foto: Mikael Andersson/Victor Malmcrona

Konstnärskollektiv flyttar in i Vällingby

När konstnärskollektivet Creative Gallery tvingades flytta från sina lokaler i Bromsten hade de ingenstans att ta vägen. Nu har de äntligen hittat en plats att flytta till — och snart är det dags för invigning.

  • Publicerad 11:30, 14 jun 2019

StockholmDirekt har tidigare skrivit om konstnärskollektivet Creative Gallery, som efter sex år i Bromsten var tvungna att flytta.

– Vi gick runt nästan ett halvår utan att veta var vi skulle ta vägen. Det är en otrolig lättnad för alla i kollektivet att vi har hittat en lokal, säger Odd Åsberg, en av konstnärerna i kollektivet.

Lokalen de flyttar in i, som döpts till Spektaklet, ligger i nya konstnärsklustret på Jämtlandsgatan i Vällingby. Där kommer det finnas utrymme för musiker och konstnärer.

– Det är en plats där du kan hålla framträdanden eller bara göra din grej. Det kommer vara intressant för alla som bor i Vällingby och Västerort, säger Odd Åsberg.

På Spektaklet kommer det även finnas möjlighet att ha utställningar och evenemang, och kollektivet kommer hålla öppet hus på tisdagar. I framtiden finns också planer på att öppna ett fik.

– Det kommer vara som ett mindre kulturhus, säger Odd Åsberg.

Invigs 29 juni

I nuläget finns 17 konstnärer i kollektivet, som kommer ha en utställning om året var. Men det kan bli fler utställningar än så, eftersom lokalen Spektaklet ligger under konstnärsateljéerna i nystartade ateljéhuset Studio ABC.

Nu är konstnärerna på plats i Vällingbys nya ateljéhus

– De har inte samma utställningsmöjligheter som vi har, så de kommer kunna ställa ut hos oss. Det kommer bli mycket samarbete oss emellan, säger Odd Åsberg.

Den 29 juni är det dags för invigning – med bandklippning och allt som hör till – och efter det drar verksamheten igång på allvar.

– Vi kommer boka in spelningar och allt vi kan, säger Odd Åsberg.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Nyheter Ny butik öppnar i anrika lokalen Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutikens lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar här en second hand-affär med barnkläder, leksaker – och kaffe.tisdag 15/10 16:40

Här är gatorna i Stockholm där bostadspriserna ökar mest

Nyheter Raketer på bostadsmarknaden i Stockholms län Ny statistik visar vilka gator i Stockholms län där bostadspriserna har stigit mest de senaste åren, både procentuellt och sett till antal kronor.tisdag 15/10 16:07

Vi är Västerort

Stockholm Direkt