Konstplats. Möte med konstnärer anordnas i tingshuset. Foto: Wikimedia Commons

Konstnärsmöte med dryck, ost och bröd

Konstnärerna Elisabeth Ödmann och Daga Wennerström kommer den 8 november till tingshuset. De ska då berätta om vad som inspirerar dem i sitt konstnärskap.

  • Publicerad 15:22, 26 okt 2018

De två konstnärerna Elisabeth Ödmann och Daga Wennerström har sedan den 27 oktober en gemensam utställning hos Enköpings konstförening i det gamla tingshuset. Den 8 november finns de båda målarna på plats för att berätta om vad som inspirerar dem i sitt konstnärskap.

Besökarna kommer utöver konsten även att avnjuta dryck, ost och bröd.

Elisabeth Ödmann har i en tidigare presentation berättat att hennes inspiration kommer från olika håll: fragment, drömmar, minnen och naturen. Hon samlar intryck och skisser som sedan sätts ihop till egna världar som kanske liknar andras världar? Elisabeth Ödmann ser bildskapande som ett sökande i det okända och kända. Vissa bilder är tecknade med inslag av måleri, flera bilder är målade med inslag av teckning och några bilder är torrnålar.

Daga Wennerström har i en presentation berättat att ett slags verklighet eller en modell byggs upp av diverse ”ready mades”. Sedan målar eller tecknar hon inför denna skapelse. Sammanställningarna av föremål följer hennes inre associationer med en humoristisk knorr. Det blir en krock mellan en studie av verklighetens fysiska påtaglighet och det inre livets slumrande galenskap. Hjärnans spratt och associationer är oändliga.

Elisabeth Ödmann och Daga Wennerström är kamrater sedan konstskoletiden.

Konstmöte

Torsdag 8 november
Klockan 19.00

Plats: Konsthallen, Tullgatan 18 (gamla TIngshuset)

Pris: Medlem 80 kronor, ej medlem 100 kronor.
Dryck, ost och bröd ingår. Anmälan senast 6 november till 0702-77 03 53 eller 0735-62 96 76.

BLÅLJUS: Från full tank till tom över en natt

Nyheter Tjuvar i Örsundsbro. Drogbrott i centrala Enköping. Så ser den senaste polisrapporten ut.onsdag 24/4 9:31