Nattens attack mot flaggkonstverket på Sergels torg, blir allt märkligare. En person som av allt att döma är den som försökt sabotera konstverket har Facebookat hela händelseförloppet – ändå lägger polisen ner utredningen. Foto: Erik Simander

Konstsabotör beskrev flaggaktionen på Facebook

Nattens attack mot flaggkonstverket på Sergels torg, blir allt märkligare. En person som av allt att döma är den som försökt sabotera konstverket har Facebookat hela händelseförloppet – ändå lägger polisen ner utredningen.

  • Publicerad 13:54, 31 aug 2017

"Så, nu ska vår vackra Flagga tas ner ! Mattias kan behålla flaggstången men Flaggan ska inte hänga där ... 💪💖🎩🙏🏻🏁"

Så skrev en 46-årig man på sin Facebook-sida vid 04-tiden i morse. I statusen inkluderade han tre bilder: på konstverket, en liten stege och ett långt rör. Detta efter att han igår skrivit så här i en status: "Min tid är kommen att på betydligt högre nivå än fb, visa min stake, mina kulor och MITT CIVILKURAGE ! Klockan 23:00 är jag vid Sergels Torg med såg och vinkelslip".

Av allt att döma har alltså anti-konstaktivisten Facebookat hela händelseförloppet, från planering till att han släpptes av polisen. Ändå har polisen valt att lägga ner utredningen då brott inte kan styrkas.

Man försökte sabotera flaggkonstverket

Det är i sammanlagt sju olika statusar som mannen beskrivit sina tankar kring konstverket av Mattias Norström. Själva försöket att ta ner flaggan skildras med flera bilder på ett regnblött Plattan, stegen och verktyget – ingen såg eller vinkelslip utan en lång stång med en fasttejpad såg och en kniv. Alltså en kombinerad sågkniv. På en pinne.

Vid 10-tiden i morse kom statusen "Nu så, dax att röra sig hemåt ... 🎩💪🏁" tillsammans med ett foto på Kronobergshäktets skylt. Sedan har flera statusar om hur bra den svenska polisen är publicerats.

Enligt polisens pressmeddelande så ville mannen inte alls ta ner flaggan utan istället hänga upp "egna attiraljer" i flaggstången. Detta eftersom han "vänder sig emot konstverket och anser att det skändar svenska idrottare och svenska skolavslutningar".

Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen vill inte kommentera om dessa Facebook-statusar ändrar på det faktum att utredningen är nedlagd.

StockholmDirekt har sökt mannen för en kommentar.

Politiker rasar mot svenska flaggan i nytt konstverk: "Osmakligt"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.