Verksamhetsutvecklare. Eva Broberg uppmanar folk att besöka www.konst-verket.se för mer information om vad som händer i huset. Foto: Emelie Johansson

Konstverkets lokaler fortfarande inte färdiga

Färdigställandet av produktionshuset Konstverket i Telestaden fortsätter att dra ut rejält på tiden. Men det finns ljusglimtar i den besvärliga situationen.

  • Publicerad 16:30, 10 feb 2020

Arbetet med att anpassa Telias gamla lokaler för estetiska ändamål har fortsatt långt efter att Konstverket invigdes 2018, vilket SöderortDirekt kunde berätta om redan i höstas.

Till följd av förseningarna har många konstnärer inte haft möjlighet att producera den konst de fått beställningar på, enligt Eva Broberg, verksamhetsutvecklare på Konstverket.

– Det är olyckligt, men det är också så här det kan bli när man ska bygga om, säger hon.

Senaste nytt är att Konstverket tillsammans med staden tagit fram ritningar och offerter för att bygga klart verkstäderna, men något beslut om finansiering fanns på måndagen ännu inte på plats.

Har fått 100 000 kronor

Enligt Eva Broberg är processen med att få klart de halvfärdiga lokalerna "i allra högsta grad" i gång.

– Framför allt gäller det ventilationsutsug för vår bronsugn och fixeringsugn i textilverkstaden, säger hon.

I delar av huset spirar trots allt redan skaparglädjen – och mer ska det bli. Konstverket har nämligen beviljats ett produktionsstöd på 100 000 kronor av regionen.

Pengarna ska göra det möjligt för en eller flera konstnärer att gratis utnyttja lokalerna och få produktionsmaterial bekostat under en period i sommar. Stödet ska också användas till ett öppet hus som är tänkt att hållas i början av september.

Och då kommer besökarna att mötas av ett färdigställt Konstverket?

– Det hoppas jag på, säger Eva Broberg.