Kontaktcenter svarar på det mesta

Kommunens kontaktcenter firar ett år. Dit kan allmänheten vända sig med frågor om allt som rör kommunen. – Vi tar emot alla frågor och funderingar och svarar i möjligaste mån, säger Tove Thiel.

  • Publicerad 13:43, 24 okt 2018

Den som har haft frågor till Enköpings kommun har tidigare fått höra av sig via växeln till olika förvaltningar beroende på vilket ärende det gäller. Numera ska kommunens kontaktcenter svara på allt som har med kommunen att göra, oavsett om det rör bygglov, äldreomsorg eller förskola. Verksamheten fyller nu ett år.

– Man ska inte behöva ringa flera gånger. Alla ärenden ska kunna tas i ett samtal, säger Tove Thiel, som är kommunvägledare och informatör i kommunen.

Kontaktcenter har personal motsvarande ett tiotal heltidstjänster som svarar på allmänhetens frågor på telefon eller via internet. Det finns även en bemannad reception på Torggatan 21 där man kan få prata med personalen på plats.

– Det går alltid bra att vända sig hit, säger Cecilia Toresäter, kommunikationschef.

Riktigt alla frågor som kommer in kan kontaktcenter inte besvara.

– En gång var det en äldre person som ville ha tag på en gammal kärlek från sin ungdom. Jag tror att vi ändå på något vis kunde hjälpa till, säger Tove Thiel.

Kontaktcenter

Telefon: 0171-62 50 00

Besöksadress: Torggatan 21

Postadress: 745 80 Enköping

Internet: www.enkoping.se

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Väskrånare igenkända – två av tre fast

Nyheter Tre unga rånade en man på hans ryggsäck i torsdags. De fastnade dock på film och kunde identifieras.måndag 21/1 10:09

Det här är Enköpings bästa pizza

Nyheter Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.fredag 18/1 13:23