NYÖPPNING. Den nya butiken kommer att vara 550 kvadratmeter stor och erbjuda ett medelstort sortiment. "Inte det bredaste men det viktigaste sortimentet", säger Tarik Belqaid. Foto: Coop

Kontantfri Coop öppnar i Sundbyberg

I maj öppnar en ny Coopbutik i nyrenoverade Grand Central Sundbyberg, och den blir helt kontantfri. – Det här är en av de första butikerna som vi testar att göra kontantfria, säger Coops pressekreterare Tarik Belqaid.

  • Publicerad 10:04, 24 jan 2019

Den nya butiken kommer, enligt Coop själva, erbjuda "lösningar och mat för personer på språng". Det eftersom den ligger mitt i Sundbybergs nav för kollektivtrafik, precis vid tunnelbana, tåg, tvärbana och bussar.

Det här är också anledningen till att Coop har valt att göra butiken kontantfri.

– Det är på grund av läget, precis vid transporterna. Målgruppen kommer att vara människor på språng. Det går snabbare att betala med kort, när kontanter inte behöver byta hand. Kön går snabbare framåt, säger Tarik Belqaid.

Det här är den andra Coopbutiken som blir kontantfri. Den första ligger i Kalmar, men där är anledningen en annan. Den butiken har nämligen utsatts för flera rån, och de slutade med kontanter av säkerhetsskäl. Tarik Belqaid säger att de inte fick motta särskilt mycket klagomål från kunder när de slutade med kontanter i Kalmar.

– Saker flöt på som vanligt. Kunderna förstod varför det här beslutet fattades.

Kan det bli svårare att få människor att förstå varför ni gör butiken i Sundbyberg kontantfri?

– Det här är ju en möjlighet, ett test, som vi genomför här på grund av läget. Jag tror att det kommer att uppskattas.

Butiken kommer också att helt sakna vanliga kassor, och har bara kassor där kunderna själv scannar och betalar sina varor. Personal finns tillgänglig vid behov men kunderna gör så att säga arbetet själva.

– Det här är den första av våra 656 butiker där vi testar detta. Det här är en testbutik, avslutar Tarik Belqaid.

Staden vill ändra 504:ans rutt

Nyheter Önskar förbättra kommunikationen till idrottsanläggningar Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504 för att Ursviksbor ska få det enklare att komma till simhallen och andra idrottsanläggningar på Sundbybergs IP.fredag 19/4 15:30

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37