NYÖPPNING. Den nya butiken kommer att vara 550 kvadratmeter stor och erbjuda ett medelstort sortiment. "Inte det bredaste men det viktigaste sortimentet", säger Tarik Belqaid. Foto: Coop

Kontantfri Coop öppnar i Sundbyberg

I maj öppnar en ny Coopbutik i nyrenoverade Grand Central Sundbyberg, och den blir helt kontantfri. – Det här är en av de första butikerna som vi testar att göra kontantfria, säger Coops pressekreterare Tarik Belqaid.

  • Publicerad 10:04, 24 jan 2019

Den nya butiken kommer, enligt Coop själva, erbjuda "lösningar och mat för personer på språng". Det eftersom den ligger mitt i Sundbybergs nav för kollektivtrafik, precis vid tunnelbana, tåg, tvärbana och bussar.

Det här är också anledningen till att Coop har valt att göra butiken kontantfri.

– Det är på grund av läget, precis vid transporterna. Målgruppen kommer att vara människor på språng. Det går snabbare att betala med kort, när kontanter inte behöver byta hand. Kön går snabbare framåt, säger Tarik Belqaid.

Det här är den andra Coopbutiken som blir kontantfri. Den första ligger i Kalmar, men där är anledningen en annan. Den butiken har nämligen utsatts för flera rån, och de slutade med kontanter av säkerhetsskäl. Tarik Belqaid säger att de inte fick motta särskilt mycket klagomål från kunder när de slutade med kontanter i Kalmar.

– Saker flöt på som vanligt. Kunderna förstod varför det här beslutet fattades.

Kan det bli svårare att få människor att förstå varför ni gör butiken i Sundbyberg kontantfri?

– Det här är ju en möjlighet, ett test, som vi genomför här på grund av läget. Jag tror att det kommer att uppskattas.

Butiken kommer också att helt sakna vanliga kassor, och har bara kassor där kunderna själv scannar och betalar sina varor. Personal finns tillgänglig vid behov men kunderna gör så att säga arbetet själva.

– Det här är den första av våra 656 butiker där vi testar detta. Det här är en testbutik, avslutar Tarik Belqaid.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stökigt i väntan på tvärbanan

Nyheter Förberedelser för kollektivtrafiken i Rissne centrum Inhägnat grönområde, avstängd parkeringsplats och en busshållplats inne på huvudparkeringen är några stora förändringar i och runt Rissne centrum. Orsaken är alla förberedelser för tvärbanan.måndag 19/8 8:15

Starka reaktioner när staden skyltade om

Nyheter Boendeilskan stor på grund av miss Årets sommarplåga i Sundbyberg blev borttagandet av tilläggstavlan om 7-dygnsparkering i anslutning till parkeringsytor runt om i staden. Stadens förtydligande information dröjde så länge att ilska...fredag 16/8 16:31
Stockholm Direkt