Livsfarlig aktivitet orsakar förseningar och inställda avgångar. Foto: Karoline Montero Araya

Koppelåkning skapar förseningar i t-bana

Både gröna och blåa linjen har drabbats av förseningar och inställda avgångar under tisdagskvällen. Orsaken är bland annat att människor ägnat sig åt att åka mellan vagnarna.

  • Publicerad 19:18, 20 feb 2018

Koppelåkning, det vill säga att människor åker mellan tunnelbanevagnarna, orsakar just nu förseningar på den gröna linjen. Både delvis inställda avgångar och förseningar på upp emot 15 minuter förekommer, berättar Johan Nordgren på SL:s pressjour.

– När någonting sådant här händer måste man stanna tåget och syna av så att ingen har trillat av och ligger under tåget. Det gör att det blir ganska stora förseningar, säger han.

Johan Nordgren berättar vidare att det innebär både stora samhällskostnader och livsfara.

– Det är fruktansvärt livsfarligt och man avlider om man åker ned. Det är ett brutalt sätt att sluta livet på, säger han.

Även blåa linjen var tidigare under kvällen drabbad av förseningar. Anledningen då var ett tidigare sjukdomsfall.

– Det hände vid 17-tiden och innebar att tåget behövde invänta räddningstjänsten. Det gjorde att det blev en del följdförseningar, förklarar Johan Nordgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.