Flytt. Efter beslut omplaceras den intagna till Färingsö. Foto: Mostphotos

Koppleri-dömd avtjänar fängelsestraff på Färingsö

En kvinna dömd för grovt koppleri ska avtjäna återstoden av sitt straff på Färingsöanstalten. Det visar ett beslut från Kriminalvården.

  • Publicerad 10:04, 1 feb 2018

En kvinna som avtjänar ett fängelsestraff för grovt koppleri och bokföringsbrott ska bli omplacerad till Färingsöanstalten.

Kvinnan, som har sin hemvist utanför kommunen, har dömts till fängelse i två och ett halvt år. Domen verkställdes 13 september 2017 och hon har tidigare varit placerad på Hinseberg i Lindesberg. Hon har särskilt önskat placering på Färingsö.

Enligt riksmottagningens utredning bedöms risken att kvinnan rymmer eller blir fritagen som låg. Risken att hon använder sig av hot eller våld bedöms också som låg. Risken för att hon på annat sätt allvarligt missköter sig bedöms som medelhög.

Färingsö är en anstalt med säkerhetsklass två. Det innebär att det är en sluten anstalt med rymningshinder, men med lägre säkerhetsnivå än de anstalter som har säkerhetsklass ett. Anstalten har enbart kvinnliga intagna.

Den intagna kvinnan var ägare till en massagesalong i Stockholm som använts som bordell. Hon dömdes av tingsrätten till ett års fängelse för koppleri och bokföringsbrott, men hovrätten gick på åklagarens linje och skärpte rubriceringen till grovt koppleri, med två och ett halvt år i fängelse som påföljd. 

Kvinnan har inte något dokumenterat drogmissbruk och har tidigare inte förekommit i Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

En plats är bokad för kvinnan på Färingsöanstalten och den är tillgänglig omgående, skriver Kriminalvården i sitt beslut.

Enligt fängelselagen ska en intagen placeras så att hens behov av sysselsättning, omvårdnad och frigivningsplanering tas hänsyn till i så stor utsträckning som möjligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rörbyvägen kan komma att stängas av

Nyheter Större område ska bli säkerhetsklassat. Det kan få konsekvenser för trafiken. – Det finns en ökad militär verksamhet i närområdet, säger Fredrik Wallin, talesperson på FRA.fredag 25/5 11:32

Elias blev stor hjälte mot mästarna

Nyheter Elias Björnsjö Ranefur, 21, slog in den avgörande matchbollen när hans Halmstad tog SM-guld i bordtennis. – Att vinna SM-guld med mina lagkamrater var makalöst roligt, säger han.fredag 25/5 8:48

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter