Koppleridom: Kvinna sålde sex i Enköping

En 41-årig man döms till fängelse och utvisning för koppleri. Den prostitution som han har främjat har bland annat skett i Enköping.

  • Publicerad 16:39, 23 mar 2020

Man har i vissa fall särskilt riktat sig till sexköpare i Enköping.

En 41-årig man, som är medborgare i ett annat EU-land, döms för grovt koppleri vid två tillfällen och koppleribrott av normalgraden vid fyra tillfällen.

Påföljden blir fängelse i tre år och sex månader samt utvisning. Mannen ska även betala ett skadestånd på 20 000 kronor till en av kvinnorna som sålt sex.

Brotten består av att mannen tjänat pengar på fem olika kvinnor som sålt sex. Prostitutionen har ägt rum på ett flertal orter i Sverige, bland annat i Enköping. Prostitutionen har marknadsförts genom särskilda hemsidor för prostitution. Man har i vissa fall särskilt riktat sig till sexköpare i Enköping. Prostitutionen har i de flesta fall ägt rum i vanliga bostadslägenheter.

Nekade till brott

Mannen har själv nekat til brott. Han har sagt att han rest tillsammans med kvinnorna inom Sverige och Europa, men att detta inte skett i syfte att främja prostitution.

En av kvinnorna är mannens fru, men han har påstått att han ändå varit helt ovetande om att hon ägnat sig åt prostitution i lägenheter de bott i.

Mannen har i förhör berättat att han i Sverige ägnade sig åt att tigga, samla pantburkar och köra ”svarttaxi”. Han har uppgivit att han i sådan verksamhet kunde inbringa uppemot 500 kr per dag. Han har också framhållit att han under maj månad år 2019 haft en provanställning vid en bildemonteringsfirma och att han även fått inkomster av att laga bilar runt om i Sverige.

Polisen har kartlagt verksamheten bland annat genom de annonser som lagts ut på hemsidor för prostitution, genom de pengaöverföringsföretag som använts, samt genom att ringa upp kvinnorna och låtsas vara sexköpare. Vidare har det genom mannen och kvinnornas mobiltelefoner gått att se på vilka platser i Sverige de har befunnit sig.

Såg ledsenn och rädd ut

När mannen och hans hustru använde sig av en lägenhet i Västerås blev en granne misstänksam.

Grannen noterade att en kvinna som bodde i lägenheten alltid såg ledsen och rädd ut. Det var mycket spring i trapphuset och hela tiden var det olika män som kom på besök till lägenheten.

Koppleri

Koppleri innebär att man främjar eller på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjar att en annan person har tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning.
Källa: Lawline

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46