AFFÄRER. Skatteverket upptaxerar nu en person som köpt och sålt bostäder i stor omfattning. Foto: Ulrica Andersson

Köpte och sålde 15 bostadsrätter

Under fyra års tid köpte och sålde mannen och hans sambo ett 15-tal bostadsrätter i bland annat Solna och Sundbyberg. Affärerna deklarerades som privatbostäder – men Skatteverket håller inte med.

  • Publicerad 09:42, 12 jan 2018

Bland annat genomförde paret under åren 2013–2016 flera bostadsaffärer i Jungfrudansen i Huvudsta och Signalfabriken i centrala Sundbyberg. Skatteverket har nu fastslagit att affärerna bedrivits i sådan omfattning att de borde ha tagits upp som inkomst av näringsverksamhet.

Mannen, som är i 40-årsåldern och skriven i Sundbyberg, håller inte med. I stället skriver han till Skatteverket att parets relation varit så stormig att man tidvis har varit i behov av flera bostäder.

Skatteverket godtar inte den förklaringen, eftersom paret under större del av den aktuella tiden har varit skrivna på samma adress. I stället upptaxeras mannen som dessutom får betala ett extra skattetillägg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10