Körde bil rakt in i Västermalmsgallerian - se bilderna

Gärningsmännen körde rakt in i telefonbutiken i Västermalmsgallerian. Sedan lastade de över varor i en väntande bil och flydde från platsen. Under jakten påträffade polisen bland annat fotanglar på flera platser på Kungsholmen och vid 10-tiden hade ännu ingen gripits.

  • Publicerad 10:23, 2 mar 2016

Klockan var strax före 05  i morse när en personbil körde rakt in i en telefonbutik i Västermalmsgallerian på Kungsholmen.

Enligt polisen såg flera vittnen hur flera maskerade gärningsmän lastade varor in i en silverfärgad bil och sedan åkte från platsen norrut.

I samband med polisjakten påträffades också fotanglar utspridda på olika platser på Kungsholmen.

– Det fanns fotanglar utslängda lite här och var på Kungsholmen, bland annat på Flemminggatan och vid Fridhemsplan, säger Carina Skagerlind, Stockholmspolisens presstalesperson.

Oklart byte

En förundersökning om grov stöld genom inbrott har nu inletts. Polisens tekniker arbetade under förmiddagen på platsen och bilen som använts vid kuppen har tagits i beslag för undersökning. Även vittnen som såg händelsen har förhört.

Vad som gärningsmännen kom över ännu inte klarlagt.

– Det är för tidigt att säga, en inventering pågår nu. Men det var ju en telefonbutik, säger Carina Skagerlind.

Inga gripna

Inga personer hade vid 10-tiden gripits för dådet och enligt polisen fanns inte heller någon misstänkt.

Enligt Carina Skagerlind ska polisen intensifiera sitt arbete mot smash and grab-kupper. Bland annat ska det fokuseras på att stävja stölderna av hjullastare.

– Det händer ju smash and grab-kupper med jämna mellanrum. Och i många av fallen används hjullastare. Därför ska vi titta på hur vi kan jobba förebyggande. Hur de kan säkras bättre och vad allmänheten kan göra för att uppmärksamma oss på det, säger Carina Skagerlind.