Foto: Leif Oldenburg

Körde rattfull - med två barn i bilen

På söndagseftermiddagen fick polisen in ett samtal om en bil som vinglade kraftigt på E18.

  • Publicerad 10:36, 5 feb 2018

I går, söndag, klockan 16.22 fick polisen in ett larm om en misstänkt rattfylla på E18. Fordonet kom från Norrtäljehållet.

Bilen ska ha vinglat kraftigt på vägen och varit på väg ner i ett dike. Ett vittne ska därefter ha ringt in till polisen.

Enligt polisen.se fick polisen, med hjälp av den som larmade, stopp på det fordonet. I bilen ska även två barn ha färdats.

– Det finns ingen uppgift om att de åkt ner i diket eller att någon skadats, säger Åsa Valentin på polisens ledningscentral.

Däremot blåste chauffören positivt och därmed tog polisen med sig personen in för fortsatt utredning.

Jan Berlin, Täbys kommunpolis, berättar att bilen stoppades i Arninge i Täby.

– Föraren hade 2,14 promille och hade även två barn i bilen. Det är en oerhörd promillehalt för att framföra fordon, säger han.

– Han måste ha druckit under långt tid, jag tror inte att en normal människa klarar av att stå upp med de nivåerna i kroppen.

Jan Berlin poängterar att föraren utsatt både sig själv, omgivningen och barnen i bilen för en oerhörd fara.

Men att barn sitter i bilen när polisen stoppar någon som kör rattfull händer sällan.

– Det händer nästan aldrig. Det är oerhört oansvarigt. Att bara sätta sig bakom ratten är helt förkastligt, säger Jan Berlin.

– Det är grovt rattfylleri, det är fängelse på det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm