Körde sin BMW i 170 km/h på fälgen förbi två poliser

Förare stoppades på E18 i Enköping. Hade kört över 170 kilometer i timmen, med punktering och delvis på bilens kaross. Dömdes idag i Uppsala tingsrätt.

  • Publicerad 15:23, 30 nov 2017

Två poliser, som inte var i tjänst, såg en personbil färdas i hög hastighet på E18 i höjd med Västerås. Hastigheten var en sak. Att bilen kördes på fälgen, och delar av karossen, i 170 kilometer i timmen, en annan.

Det slog gnistor om bilen och fordonet släppte metalldelar efter sig.

Polis fick stopp på bilen i höjd med Annelund, i Enköping.

Föraren, en man född -78, hemmahörande i Västsverige, berättar i förhör att han förvisso, mot slutet av färden, förstått att han troligtvis fått punktering, i och med att bilen började luta åt ena hållet, och att det blev trögare att styra. Att han under ungefär en halvtimme kört på delar av karossen var inget han reflekterat över.

Idag dömdes mannen till 100 dagsböter, a´ 325 kronor, för vårdslöshet i trafik.

Tingsrätten konstaterade: "att mannen kört på fälgen med karossens underdel mot vägen och stundtals i alldeles för hög hastighet på en motorväg gjort sig skyldig till ett medvetet risktagande och han har därigenom i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingades av omständigheterna."

Brottet begicks den 16 december, 2016.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19