Yunson Li och Ikram Ibragimov öppnar Kimchistan på Tegnérgatan. Foto: Mimmi Epstein

Koreansk snabbmatskedja öppnar i Vasastan

Hemliga familjerecept och koreanskinspirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgatan.

  • Publicerad 10:00, 20 okt 2018

I lokalen på Tegnérgatan 18 håller renoveringen på att bli klar. Nu väntar ägarna av det koreanska stället Kimchistan på leverans av möbler, kök och inredning. Tanken är att man ska öppna restaurangen i början av november.

Sedan tidigare finns de i Hötorgsgången men flyttar i januari ner i Hötorgshallen när den fastigheten ska renoveras. På Tegnérgatan blir det samma koncept på lunchen men "lite fine dining" på kvällen.

– Vi gör hälsosam fast food inspirerad av det koreanska köket. Till exempel serverar vi bibimbap och hoedopab, en koreansk poké bowl, säger Yunson Li som jobbar med marknadsföring och sociala medier åt den nya restaurangen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En av Kimchistans kännetecken är att man serverar mycket fermenterade grönsaker, en gammal konserveringsmetod. Alla animaliska livsmedel går att byta ut mot vegetariska alternativ. Ägaren Ikram Ibragimov berättar att han använder sig av en del hemliga familjerecept.

– Jag har alltid gillat stark mat och är uppvuxen i Kazakstan vid gränsen till Uzbekistan, säger Ikram Ibragimov.

Hans mål är att ha öppnat 20 ställen, några med franchisetagare, i Stockholm fram till 2020. Många av dem i foodtrucks i inomhusmiljö, bland annat är planen att öppna i Liljeholmsgallerian.

– Jag tror snarare på att ha många ställen med lite varierade menyer än ett med en enda lång meny, säger Ikram Ibragimov.

Just området vid Sveavägen/Tegnérgatan tror de stenhårt på.

– Det är ju lite Koreatown här, säger Yunson Li.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android