BAM. Så här färgsprakande kan det bli när koreanska festivalen intar Kungsan. Foto: Jeon Han

Koreanska K-pop-proffs intar Kungsträdgården

Professionella artister inom K-pop, taekwondo, traditionell musik och dans. Det är några av nyheterna i årets koreanska festival i Kungsträdgården.

  • Publicerad 16:01, 7 aug 2017

BJUDER UPP. Jeonghyeon Lee och Gabine Sok, koreanska ambassaden, hoppas att fler ska upptäcka den koreanska kulturen under festivalen i Kungsan. Foto: Robin Högberg

Förra årets koreanska festival lockade över 20 000 besökare till Kungsträdgården. Och Gabine Sok, projektledare för festivalen, tror på minst lika många under årets koreanska fest 12 augusti.

– Jag tror att koreansk kultur är nytt, fräscht och annorlunda, vilket gör det intressant för många.

LÄS ÄVEN: Så fixar du riktig hemlagad mat – utan att behöva stå i köket

Mest populärt är koreansk pop, dramaserier, filmer och mat, tror Jeonghyeon Lee, kulturansvarig på koreanska ambassaden som arrangerar festivalen. Men hon ser festivalen som en bra chans för stockholmarna att bättre lära känna hela den koreanska kulturen.

– Det handlar om att involvera både traditionellt och modernt, produkter såväl som konstnärliga uttryck, samt att man inte bara tittar utan även får pröva på själv.

Kimchi och kalligrafi

I år kommer besökarna inte bara kunna köpa hemlagad kimchi och äta på plats, det kommer även säljas särskilda kimchi- och bulgogi-kit, med ingredienserna som krävs för att laga till det hemma.

– Nytt är också att professionella artister och utövare kommer framföra bjuda på scenframträdanden i k-pop, taekwondo och traditionell musik och dans. Sedan kommer man kunna pröva på exempelvis matlagning och traditionell kalligrafi, säger Gabine Sok.

LÄS ÄVEN: Senaste trenden i Stockholm: filma dig själv när du käkar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.