Korplaget Jobbentrén. Efter 2-1 vinsten mot BK Björken. Foto: Ville Stjernström

Korplaget i Solberga samlar hela världen

Solberga BP har blivit en plats för integration, där etablerade och nyanlända svenskar möts och spelar fotboll. Korpenlaget Jobbentrén ligger för närvarande på första plats i sin serie. På måndag avgörs allt

  • Publicerad 20:00, 7 okt 2018

Wael Alhamads resa till Sverige tog totalt tre veckor. Från Damaskus i Syrien med stopp i Libanon, Turkiet, Makedonien, Serbien, Ungern, Danmark och till slut framme i Sverige. Ett halvår med SFI på Hermods vid Olof Palmes Gata, sedan fyra månaders praktik på Finansdepartementet. Och nu är Wael Alhamad it-assistent samt anfallare på fotbollsplanen i korpenlaget Jobbentrén.

– Jag har varit med på alla matcher men än har jag inte gjort några mål. Men jag hoppas att det händer idag. Vi ska kämpa och har kul, säger Wael Alhamad.

Säsongens näst sista match ska spelas när tidningen kommer på besök och spelarna är minst sagt taggade. Jobbentrén ska möta BK Björken för andra gången och senast förlorade Jobbentrén med 7-2.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ville Stjernström är tränare till korpenlaget Jobbentrén:

– Det har hänt mycket under säsongen, nu känner alla spelare varandra bättre, de har bättre koll på sina positioner så jag hoppas på att vi vinner den här gången, säger Ville Stjernström.

Han arbetar som coach på Jobbentrén, som inte bara är ett korpenlag, utan även ett företag som hjälper nyanlända ut på arbetsmarknaden och in i samhället. Tillsammans med en kollega startade han korpenlaget Jobbentrén, som just nu ligger på förstaplats i serien.

– Laget har haft spelare från åtta ursprungsländer så på planen tränar vi inte bara fotboll utan även på svenska. Fotbollsplanen har blivit en plats för integration där etablerade och nyanlända svenskar möts och har kul, säger Ville Stjernström.

– Kom ihåg att du är back Bezhad, bra där Karin, skriker Ville plötsligt.

– Förlåt men jag kommer vara väldigt fokuserad på matchen, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter en jämn första halvlek blåser matchen igång igen och det tar inte mer än ett par minuter innan Wael Alhamad står för assisten till matchens första mål. Glädjevrål utbrister. BK Björken svarar upp med ett mål men det verkar bara som bensin för Jobbentrén. Matchen slutar till slut med 2-1-vinst för Jobbentrén.

Under säsongen har laget spelat fotboll på Solberga BP varje måndag. Och nu på måndag den 8 oktober klockan 20.30 avgörs allt. Då får vi se om Jobbentrén står som seriesegrare när säsongens sista match har spelats.