Kör. Intresset stort för körsång i Bålsta. Foto: foto: Privat

Körsuccén fortsätter i Bålsta

Nystart för poppis pop- rock- och soulkör i Bålsta. I september drar Joyvoice igång igen.

  • Publicerad 09:55, 11 aug 2017

Förra terminen startade kören Joyvoice i Bålsta. Och redan snabbt efter att nyheten om att en ny kör skulle etablera sig i kommunen fylldes de 120 körplatserna på ett kick.

– Så himla kul. Jag hade någonstans en målsättning att kanske kunna locka 70 personer till kören. Men kören blev ju full. Otroligt kul, säger Carolina Jakobsson, som är körledare för Bålsta­kören.

Den 11 september startar en ny termin av kören. Den här gången ska kören hålla till i Medborgarhuset, Rotundan.

– Det var så häftigt att se allas utveckling förra gången. Vissa hade aldrig sjungit förut, som både sjöng och tog några danssteg. Så roligt att se. Nu ska det bli roligt att träffa både nya och gamla körmedlemmar i Bålsta, ­säger Carolina.

Nu tar hon körkonceptet över kommungränsen. Den 13 september startar hon en en helt ny pop-, rock- och soul-kör i Enköping. En kör för precis alla. Och intresset för kören är stort. Jättestort. Redan innan den startat. Vilket gjort att hon nu kommer att starta två nya körer i Enköping.

– Nu kommer jag att ha tre kurser. Jag längtar. Jag är förmodligen den enda som vill att det ska bli höst redan nu, säger Carolina.

Vad är Joyvoice?

Den första Joyvoice-kören bildades 2014 av Hanna Rydman i Linköping.

I dag finns Joyvoice i närmare 200 körer över hela Sverige, med tusentals körsångare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrottsvåg i Bålsta

Det svepte en liten inbrottsvåg genom Bålsta på söndagsmorgonen. Tre timmar, tre inbrott. Polisen undersöker möjligheten om brotten kan hänga ihop.måndag 21/5 11:30

Testa din första golfsving

Lördagen den 26 maj är det Golfens Dag. Bro-Bålsta Golfklubb hoppas på att många som aldrig testat förut ska komma förbi mellan klockan 10.00 och 14.00 för att göra det.fredag 18/5 12:00

Senaste numret

Bålstabladet