TOMT. Mälaröbion har fortfarande öppet med få kommer. I helgen var det bara två personer i salongen på en av visningarna. Foto: Filip Wahlberg

Kort säsong för Mälaröbion

Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.

  • Publicerad 16:35, 30 mar 2020

På visningarna i helgen hade vi bara två respektive fyra besökare.

Filmstadens biografer är stängda på grund av coronapandemin men på Mälaröbion visas fortfarande film. Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer är inget problem.

– Vi har en salong som rymmer 200 så nu när vi bara får ta in 50 personer finns det gott om plats att sprida ut publiken. På visningarna i helgen hade vi bara två respektive fyra besökare så det märks att många ändå väljer att stanna hemma, säger Andreas Carlsson, som är föreståndare på Mälaröbion.

Många produktionsbolag har skjutit upp sina filmpremiärer till hösten och det har gett många luckor i Mälaröbions program. Både Pelle kanin 2 och Trolls 2, som skulle visas under påsklovet, har till exempel ställts in.

– Nu kör vi de filmer vi har kvar i programmet men sedan rundar vi av och återkommer när publiken vill gå på bio igen, säger Andreas Carlsson.

Utöver inställda premiärer och få biobesökare har det även varit en utmaning att bemanna biografen, eftersom många i den ideella föreningen som driver den är äldre och i riskgruppen.

Men ekonomiskt har det ändå inte slagit alltför hårt mot biografen.

– Vi gick back på filmvisningarna i helgen förstås, men vi har inte så stora fasta kostnader så vi hamnar inte i samma ekonomiska knipa som de stora biograferna gör. Det är vår räddning, säger Andreas Carlsson.

Biovåren på Ekerö

1 april klockan 19.00: Till min dotter.

8 april klockan 14.00: Frida Kahlo: Viva la vida.

8 april klockan 19.00: Mr Jones.

18 april klockan 18.00: Romeo och Julia. En inspelning från Bolsjojteatern.

27 april klockan 19.00: Eremitaget. En rundtur i konstmuseet i St Petersburg.

För de som behöver stanna hemma men ändå vill stötta sin lokala biograf så delar streamingtjänsten Draken film med sig av hälften av prenumerationsintäkterna under sex månader till Mälaröbion. Mer detaljer om erbjudandet finns på biografens webbsida.

Visa merVisa mindre

Pierre är en av Sveriges sista tältmakare

Nyheter Hässelbybon skapar allt från "sommarhus" till fjälltält Pierre Vesterlund syr alla tält som går att föreställa sig. Redan som skolpojke fick han hjälpa pappa i affären med att sy detaljerna. Nu driver han vidare företaget i Hässelby.fredag 5/6 15:50

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt