Kortare restid med buss från Solna

Bussarna längs Solnavägen kan få en kortare restid. Det som en del i projektet "Grönt ljus stombuss" som Solna stad ställer sig bakom. Nu gäller det att de andra kommunerna som omfattas av förslaget hakar på.

  • Publicerad 10:54, 13 sep 2017

Inom projektet Grönt ljus stormbuss föreslås förändringar för busslinjen Solna C - Norra Sköndal - Gullmarsplan där det beräknas att restiden mellan Solna centrum och Norra Sköndal skulle förkortas med 18 minuter. För Solnas del innebär det att bussarna får ett eget busskörfält längs Solnavägen samt att bussarna prioriteras vid korsningar med ljussignaler. Solna Stad ställer sig positiva till förslaget som är ett gemensamt förslag från tjänstemännen på landstinget, Trafikverket och de berörda kommunerna.

– Snabbare och effektivare bussförbindelser är ett viktigt komplement till tunnelbana, pendeltåg och tvärbana som förbättrar Solnabornas möjligheter att resa inom Stockholmsregionen, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Projektet Grönt ljus stombuss är ett projekt som Trafikverket står bakom i samarbete med Stockholms läns landsting och berörda kommuner. Det syftar till förbättrad framkomlighet.

– Kollektivtrafik gör att den här regionen fungerar. För vår del handlar det också om att avlasta vägnätet, säger Lars Vogel, strategisk planerare på Trafikverket för region Stockholm.

Nu gäller det att sträckans andra berörda kommunerna Nacka och Stockholm också ställer sig bakom förslaget. Men det är inte klart när planerna i så fall kan sättas i verket.

– Vi vill att det ska gå så fort som möjligt, säger Pehr Granfalk till Vi i Solna över telefon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan du fira midsommar

Nyheter Midsommar firas traditionsenligt på Överjärva gård. Tusentals besökare brukar samlas på gräsmattorna med picknick. Det internationella inslaget är alltid stort.onsdag 20/6 15:47