Jon Widegren står bakom Dogfood som numera har flyttat in bredvid hans andra ställe, Lådan på Luntmakargatan. Foto: Fredrik Skogkvist

Korvhak flyttar till Vasastan

Korv, cocktails och glass. Nu får restaurangen Lådan sällskap i form av systerkrogen Dogfood som flyttar från Kungsholmen till Vasastan.

  • Publicerad 16:30, 13 jan 2020

Det var 2017 som gänget bakom Flippin' burgers och Lådan i Vasastan öppnade korvhaket Dogfood på Kungsholmen. Tanken var egentligen att de skulle öppna en korvkiosk, men så kom erbjudandet om en lokal på Industrigatan.

– Tyvärr blev det inte som vi ville på Kungsholmen, det tog inte riktigt fart. Även om det är nära våra andra krogar geografiskt så kändes det som att vi var där borta och jobbade hela tiden. Så vi sålde lokalen till slut, säger Jon Widegren, restaurangägare.

I stället för att lägga ner flyttade han Dogfood till Luntmakargatan 63 och Lådans köksentré.

– Där har vi tidigare bara tagit emot leveranser men det är en perfekt lokal för Dogfood med fönster mot gatan och egen ingång, säger Jon Widegren.

Nu satsar kända burgargänget på korv: "Vi är inga pionjärer"

Menyn består bland annat av fyra olika korvar inklusive en vegetarisk, kycklingvingar, vegovingar samt en macka i "burgarstil". Dogfood samarbetar med korvproducenten Korvhantverk.

– Vi kommer också att ha ett cocktailkoncept där vi jobbar med Emil Åring från Cadierbaren. Till exempel kommer vi att göra cocktails enbart på svensk sprit. Och vi kommer fortsätta servera mjukglass, säger Jon Widegren.