EN MILLE. Att måla Kolingsborg vit, och sedan smycka med graffitikonst, kommer att kosta cirka en miljon kronor. Foto: Michael Toll

Kostnaden för Kolingsborg: 1 miljon kronor

Pengarna i sjön, menar motståndarna. Väl investerade stålar, menar Stockholm konst.

  • Publicerad 15:12, 15 jun 2015

Jag anser det som väl investerade stålar"

Budgeten för att smycka Kolingsborg med graffitikonst ligger på cirka en miljon kronor. Detta gillas inte av Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stadshuset. Han är negativt inställd till projektet.

”Staden har alltså satsat pengar på att vitmåla en byggnad som inom kort ska rivas. Det rätta ordet för detta är ren kapitalförstöring”, skriver han på sin blogg.

LÄS MER: Upprörda känslor vid Kolingsborg

Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, är av en annan uppfattning.

– Jag anser det som väl investerade stålar för att få ut konst till folket, skriver han i ett mejl till StockholmDirekt.

Inom kort ska Kolingsborg få smaka på sprejfärg från nio stycken av landets främsta graffitikonstnärer. Men exakt hur byggnaden kommer att målas är långt ifrån klart.

Bevara Slussen?

Pärra Andreasson, känd som Ruskig i graffitikretsar, leder projektet.

– Vi är en dynamisk grupp av konstnärer. Och vi har inte en aning om vad det här projektet kommer att sluta. Vi kommer att måla bredvid varandra, över varandra, på varandra. Kanske är det någon som skriver ”Bevara Slussen” över hela huset, säger han.