Inga plan kan landa på Bromma flygplats nu på morgonen, på grund av kölddimma, enligt Aftonbladet. Foto: Mikael Andersson

Kraftig dimma stoppar flygen till Bromma

På grund av kölddimman är alla avgångar från Bromma flygplats försenade nu på morgonen. Flera plan har inte kunnat landa utan har fått dirigeras om till andra flygplatser.

  • Publicerad 08:59, 28 nov 2018

Kölddimman över Stockholm ställer till det för flygtrafiken. Just nu kan inga flygplan landa på Bromma flygplats utan måste dirigeras om till andra flygplatser, vilket Aftonbladet först berättade om.

– Av sex ankomster har tre stycken nu fått dirigeras om till Arlanda, Skavsta och Växjö, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia till StockholmDirekt.

Även avgångarna har påverkats. De flyg som skulle avgått nu på morgonen från Bromma är försenade, men har kunnat lyfta.

– Nu har dimman lättat något men vi har ingen prognos för när trafiken kan gå som vanligt igen på Bromma, säger han.

Hur ser läget ut på Arlanda?

– Jag befinner mig på Arlanda just nu och blickar ut över en klarblå himmel. Det finns inga uppgifter om störningar i flygtrafiken här på grund av vädret, säger Robert Pletzin.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kritiserade bostäderna i Rissneskogen kan bli färre

Så kan planen för Spångadalen ändras Programmet för det nya området Spångadalen har fått hård kritik för att det innebär hundratals nya bostäder i Rissneskogen. Nu föreslår stadsbyggnadskontoret att mer av skogen ska bevaras.onsdag 12/12 16:39