Detonationen förstörde en lokal i det nybyggda lägenhetshuset intill Bredängs tunnelbanestation. Lokalen är tänkt att bli restaurang. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Kraftig explosion i Bredäng i natt

I natt väcktes boende i Bredäng av en kraftig explosion. Ingen ska ha skadats i explosionen som förstörde en restauranglokal i ett lägenhetshus.

  • Publicerad 10:26, 29 mar 2020

Vid 01.44 fick polisen in larm om en detonation i det nybyggda lägenhetshuset vid Bredängs allé, just intill tunnelbanestationen. Många boende i huset och i närområdet väcktes och kunde se rök bolma upp – och snart en stor polisinsats.

Nabila Abdul Fattah bor i huset med sina barn. De väcktes av smällen.

– Det var en stor smäll. Vi kände huset skakade. Vi fattade först inte var det kom ifrån och såg sen massa polisbilar och ambulans och brandbil stå utanför vårt hus. Bara några minuter efter smällen. Sen kollade vi ut från fönstret och fattade att det var restauranglokalen för det låg massa splitter utanför åt båda hållen. Som att det hade duschats ut från fram- och baksidan, säger hon till SkärholmenDirekt.

Förstörde restauranglokal

Explosionen inträffade i en lokal i bottenvåningen som skulle bli en restaurang. Vad som orsakats smällen är oklart.

Aftonbladet har följt händelsen under morgonen. Vakthavande befäl Jens Mårtensson vid Stockholmspolisen sade under morgonen så här till tidningen:

– Det var en mycket kraftig smäll och vi fick in många samtal om det här. Våra tekniker är på plats för att säkra spår och nysta i vad det är som har hänt. Det är uppenbart att någon vill någon illa.

Allmänfarlig ödeläggelse

Under natten spärrades platsen av och undersöktes av nationella bombskyddet.

Enligt polisen har ingen person skadats av smällen. Ingen person är heller misstänkt eller gripen, enligt Aftonbladet.

En förundersökning har inletts med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

Inget vatten i huset

På grund av explosionen har boende i byggnaden inget vatten.

– En granne kom förbi med köpt vatten för tydligen sprängdes någon ledning också så vi har ingen vatten i huset, säger Nabila Abdul Fattah.

Utöver lokalen som förstördes och vattenledningarna ska byggnaden inte ha skadats, enligt polisen. De boende i huset behövde inte evakuera, utan blev tillsagda att stanna hemma.

– Barnen sover fortfarande. De var i total chock och grät och skakade. Förstod ingenting av vad som hände. Det gör väl ingen av oss direkt.