Kraftig smäll. Ett 30-tal rutor ska ha gått sönder vid explosionen i Vinsta inatt. Foto: Stella Papapanagiotou

Kraftig explosion i Vinsta i natt

Under natten exploderade ett föremål i Vinsta i västra Stockholm. Personer i ett närliggande lägenhetshotell fick skador av smällen.

  • Publicerad 07:47, 27 mar 2019

Det var klockan 01.10 som polisen fick larm om en kraftig explosion i ett industriområde i Vinsta i västra Stockholm. Explosionen inträffade vid korsningen Skattegårdsvägen/Krossgatan.

– Exakt vad det är som har exploderat är oklart, men det var en rejäl smäll. Vi har tekniker på plats som gör teknisk undersökning, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Polisen: Inget brott bakom explosion i radhus

Totalt har fem personer skadats av explosionen, och två har förts till sjukhus. Även bilar, husfasader och andra föremål i industriområdet har förstörts.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

– I och med att vi har startat en förundersökning finns det en misstanke om att det här kan ha varit anlagt, säger Anders Bryngelsson.

Enligt Göran Säfverblad, glasmästare som nu arbetar på platsen, ska ett 30-tal fönsterrutor ha gått sönder i samband med explosionen.

– Jag bor själv tre kilometer härifrån i Spånga och vaknade av smällen inatt. Nu håller vi på att gå igenom fönstren för att se hur vi ska göra med dem, säger han.

I samma fastighet som lägenhetshotellet ligger bland annat även populära Pizzeria Ruccola. Men restaurangen klarade sig utan skador.

– Det är en hemsk händelse men vår lokal har klarat sig, detta hade inget med oss att göra. Vi har öppet som vanligt, säger Ihsan Arikan, restaurangchef på pizzeria Ruccola.

Göran Säfverblad jobbar på platsen med att laga de trasiga rutorna. Foto: Stella Papapanagiotou

" I och med att vi har startat en förundersökning finns det en misstanke om att det här kan ha varit anlagt", säger polisen. Foto: Stella Papapanagiotou

Polisen genomför tekniska undersökningar på platsen. Foto: Stella Papapanagiotou