Kraftig ökning av bostadsrättspriser

Bostadsrättspriserna drog iväg den senaste tremånadersperioden. Till och med mer än någon annan Stockholmskommun. Samtidigt sjönk Ekerös villapriserna något.

  • Publicerad 01:15, 19 okt 2019

Vi märkte under våren att det var det bra tryck på bostadsrätter.

När Svensk mäklarstatistik nyligen sammanfattade bostadsrättspriserna i länet under perioden juli, augusti och september stack Ekerö ut rejält.

Jämfört med samma period i fjol var medelpriset för Ekerö i år 17 procent högre. Det gör att kommunen är den Stockholmskommun med högst procentuell ökning.

För Ekerös del rörde det sig om 27 sålda bostadsrätter. Helene Dahlbäck, Mäklarringens ägare, tycker att man ska se siffrorna med viss tillförsikt. Bakgrunden är att siffrorna registreras vid tillträde och inte försäljning.

– Vi märkte under våren att det var det bra tryck på bostadsrätter, men det har minskat nu, säger hon.  

När det gäller bostadsrätter på Mälaröarna finns relativt få enligt Helene Dahlbäck.

–Det är också en anledning till att priserna har gått upp, säger hon.  

Andra siffror i samma statistik visar att Ekerös villapriser sjönk med en procent. Även där har en förändring skett sedan villorna i statistiken såldes.

– Villorna börjar hämta sig, säger Helene Dahlbäck.

Framåt i tiden ser Helene Dahlbäck inga större förändringar för Ekerös del.

– En liten, liten ökning, en mer positiv bostadsmarknad skulle jag vilja säga. Men inga drastiska svängningar varken upp eller ner egentligen, säger hon.

Prisutvecklingen

1. Ekerö: +17 procent

2. Vallentuna: + 14 procent

3. Huddinge: + 9 procent

4. Nacka: + 8 procent

5. Botkyrka: + 7 procent

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10