Kraftig ökning av bostadsrättspriser

Bostadsrättspriserna drog iväg den senaste tremånadersperioden. Till och med mer än någon annan Stockholmskommun. Samtidigt sjönk Ekerös villapriserna något.

  • Publicerad 01:15, 19 okt 2019

Vi märkte under våren att det var det bra tryck på bostadsrätter.

När Svensk mäklarstatistik nyligen sammanfattade bostadsrättspriserna i länet under perioden juli, augusti och september stack Ekerö ut rejält.

Jämfört med samma period i fjol var medelpriset för Ekerö i år 17 procent högre. Det gör att kommunen är den Stockholmskommun med högst procentuell ökning.

För Ekerös del rörde det sig om 27 sålda bostadsrätter. Helene Dahlbäck, Mäklarringens ägare, tycker att man ska se siffrorna med viss tillförsikt. Bakgrunden är att siffrorna registreras vid tillträde och inte försäljning.

– Vi märkte under våren att det var det bra tryck på bostadsrätter, men det har minskat nu, säger hon.  

När det gäller bostadsrätter på Mälaröarna finns relativt få enligt Helene Dahlbäck.

–Det är också en anledning till att priserna har gått upp, säger hon.  

Andra siffror i samma statistik visar att Ekerös villapriser sjönk med en procent. Även där har en förändring skett sedan villorna i statistiken såldes.

– Villorna börjar hämta sig, säger Helene Dahlbäck.

Framåt i tiden ser Helene Dahlbäck inga större förändringar för Ekerös del.

– En liten, liten ökning, en mer positiv bostadsmarknad skulle jag vilja säga. Men inga drastiska svängningar varken upp eller ner egentligen, säger hon.

Prisutvecklingen

1. Ekerö: +17 procent

2. Vallentuna: + 14 procent

3. Huddinge: + 9 procent

4. Nacka: + 8 procent

5. Botkyrka: + 7 procent

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15