Fler. Det blir betydligt fler turer när pendelbåten blir permanent i höst. Foto: Jonas Månsson

Kraftigt ökat antal pendelbåtsturer

Fler turer utlovades. Nu står det klart att upp till åtta avgångar per dag väntar för pendelbåten in till stan.

  • Publicerad 09:51, 19 apr 2018

Vi har tidigare lovat att fördubbla trafiken. Nu ser vi att det blir möjligt att näst intill tredubbla antalet avgångar av trafiken.

Under torsdagsmorse var pendelbåten tillbaka med avgångar till och från Tappström.  Att det ska bli den permanenta bryggan för trafik står klar sedan tidigare. De styrande politikerna har även jobbat för fler turer, något Mälarö Tidning har skrivit om.

Nu står det klart hur många turer det rör sig om.

Under vardagar på höst och vår blir det åtta turer per dag. Sommartid väntar sju turer i vardera riktning.

Även helger påverkas. Där rör det sig om sex turer i vardera riktning vår, sommar och höst. Något färre, tre turer, avgår under vintertid. Under prövotiden har inga helgturer körts.

– Vi har tidigare lovat att fördubbla trafiken. Nu ser vi att det blir möjligt att näst intill tredubbla antalet avgångar av trafiken under vår och höst, med ytterligare en båt och smart planering. Samtidigt får linjen en rejäl sommartidtabell och även helgtrafik vilket den inte har i dag. Detta tror vi kommer underlätta mycket för Ekeröborna men även för de som bor längs vägen, Ekensberg och på Lilla Essingen till exempel, säger Gustav Hemming (C) miljö- och skärgårdslandstingsråd, i ett pressmeddelande. 

Några tider för avgångarna är inte klara i dagsläget.

– Det brukar komma runt sommaren, säger Sofia Molin, pressekreterare till Gustav Hemming.

Här finns hållpalter

Tappström (Ekerö).

Kungshättan (anrop).

Ekensberg.

Lilla Essingen.

Klara Mälarstrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter