ARG. En mycket aggressiv kråka kraxar runt på Östermalm. (OBS. Genrebild) Foto: Mostphotos

Kråka attackerade kvinna på Östermalm

Charlotta promenerade längs Artillerigatan när hon plötsligt blev påhoppad bakifrån – av en kråka.

  • Publicerad 12:03, 15 nov 2017

Det var i fredags som Östermalmsbon Charlotta, 51, tog en promenerad i hemkvarteren. När hon passerade Hedvig Eleonora kyrka blev hon plötsligt attackerad bakifrån.

– Jag kände att någon flög på mig och slog mig med något vasst i bakhuvudet. Jag skrek högt och lyfte upp armarna. Men när jag vände mig om var det ingen där. Jag blev helt ställd, säger Charlotta.

Det visade sig vara en arg kråka som stod för attacken. Charlotta fick rejält ont i nacken och bakhuvudet då kråkan både använde sina klor och näbb vid angreppet.

– Jag kan inte mycket om fåglar men det där var en ovanligt arg kråka. Den satte sig på staketet utom räckhåll och blängde surt på mig, säger Charlotta som intygar att hon inte på något sätt provocerade fågeln.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att fåglar ger sig på människor är ovanligt, men på exakt samma adress har en liknande händelse inträffat för drygt två år sedan, då en joggare blev överfallen av en ”stor jävla kråka”.

"Den attackerar mig tre gånger i huvudet. Jag springer som en idiot och skriker och vevar med armarna, men förstå – tre gånger kom den och satte sig fast i huvudet och hackade!”, skriver joggaren i en insändare till Östermalmsnytt.

– På våren och tidig sommar, när den har fågelungar, kan kråkfåglar se människan som en potentiell fiende som bör skrämmas bort. Men att attackera någon utan anledning är sällsynt, säger Anders Tranberg, ordförande i Stockholms naturskyddsförening.

Inte heller Tommy Tuvunger, skadedjurssamordnare på trafikkontoret, har hört talas om liknande fågelattacker.

– Att det sker mitt i stan på en central plats har jag inte tidigare hört talas om.

Om det sker igen, kommer du agera?

– Skulle det visa sig att en och samma kråka attackerar fler människor kan det bli så att den får skjutas av, säger Tommy Tuvunger.

Charlotta är trots fågelangreppet i god vigör.

– Jag fick direkt upp armarna och lyckades få bort fågeln. Men tänk om kråkan hade gett sig på någon gammal med käpp eller ett litet barn, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.