Krämer gick bäst på nätet förra året

Vilka artiklar som når er läsare mest behöver inte vara samma sak digitalt som i papperstidningen. Förra året var det de här som gick bäst.

  • Publicerad 13:40, 23 jan 2019

Hur och när en nyhet serveras, eller vem och vilka som delar dem i sociala medier, spelar stor roll för hur en artikel sprids och blir läst på nätet.

Under 2018 toppades listan av en artikel om brottsmisstankarna mot grävmaskinisten Niklas Krämer, som Mälarö Tidning skrivit om många gånger tidigare. Krämer hyllades som hjälte när han ännu en gång hade fått fast en dieseltjuv.

Men i januari vändes händelsen emot honom när Krämer och hans kollega misstänktes för olaga frihetsberövande. Åklagaren ansåg inte att deras ingripande kunde betraktas som ett så kallat envarsgripande.

Artikeln om att en utredning inletts fick stor spridning och lästes av 99 000 personer, en mycket hög räckvidd för en mindre lokaltidning. Siffran är den högsta sedan Mälarö Tidning startade för fem år sedan.

Mögelnyhet gick varm

Näst mest läst blev vår artikel om hyresgästen Henrik Ahlström och hans familj som ville ha ersättning efter mögelfynd i en av Ekerö bostäders lägenheter.

Den tredje mest spridda artikeln var en intervju med Camilla McCarthy, Färingsö­bo och ordförande i Mälaröarnas hästsällskap, om behovet av fler ridstigar på Mälaröarna.

Andra nyheter som fick stor spridning under året var artiklarna om bilbränderna i november, Fabrikens nedläggning, Pressbyråns öde, Nockebybron som fastnade, var det gick att se VM på storbildsskärm, villabranden i Stenhamra och snabba cyklister stör bilisterna.

Mest läst i Mälarö Tidning 2018

1. Stoppade tjuvar – nu misstänkt själv

2. Vill ha ersättning efter mögelfynd

3. Enad front ska lösa låst läge

4. Flera bilar sattes i brand på Ekerö

5. Fabriken: ”Vi hade önskat ett annorlunda sätt”

6. Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

7. Därför fastnade Nockebybron

8. Här kan du se VM på storbildsskärm

9. En till sjukhus efter villabrand

10. Snabba cyklister stör bilister

Ekeröbo dömd till flerårigt fängelsestraff för knarkbrott

Nyheter Tre och ett halvt år i fängelse. Det blir straffet för en 22-årig Ekeröbo som hanterade stora mängder cannabis i en lägenhet på Stora Essingen.söndag 18/8 6:15