JULPYNT. På Ulriksdals Värdshus får man lära sig binda fina julkransar. Foto: Mikaela Palmqvist

Kransbindning och bokmässa i helgen

På lördag den 16 november är det dags för Solnas bokmässa, som i år besöks av den hyllade författaren Jonas Hassen Khemiri.

  • Publicerad 15:03, 14 nov 2019

På programmet står bland annat dans av Solna kulturskola, amerikansk folkmusik med Rockridge Brothers och bokförsäljning. Flera av Solnas egna författare finns självklart på plats.

Tid 11–16 i och utanför Solna bibliotek. Hela programmet finns på solna.se/bibliotek.

Förberedelserna inför julen på Ulriksdals Värdshus är i full gång. Sedan ett par veckor tillbaka har trädgårdsmästare Maria Hult och florist Ella Rolf torkat blommor och kvistar från odlingen framför huset och de omgivande skogarna.

Växterna ska bland annat användas till årets juldekorationer. Den 17 november bjuder de in allmänheten att lära sig att binda sin egen julkrans – ett evenemang för både vuxna och barn.

– Vi vill uppmuntra alla att upptäcka naturen och ta tillvara på det hösten erbjuder. Många glömmer bort att njuta av naturen så fort mörkret faller men det är en perfekt tid att samla växter från omgivningen och skapa vackra juldekorationer i lugn och ro innan julstressen kommer igång, säger trädgårdsmästare Maria Hult.

Mer info på: https://ulriksdalsvardshus.se/lar-dig-binda-julkransar-for-vuxna-och-barn/

Stockholm Direkt