Försenat. Nya torget vid Midsommarkransens tunnelbana blir klart först i mitten av juli. Foto: Elina Lundberg

Kransen får vänta på sina nya torg

Det blir inget häng i försommarsolen på Kransens nya torg. Först i mitten av juli kommer byggstängslen att plockas ner.

  • Publicerad 11:17, 9 jun 2020

Det var i maj i fjol som beslutet att bygga ett nytt torg mellan tunnelbanans entré och Midsommarparken togs. Dessutom skulle Skvallertorget, vid Svandammsvägen, Tegelbruksvägen och Nybodagatan, få breda ut sig mer.

Här får Midsommarkransen ett nytt bilfritt torg

Arbetet skulle starta under 2019, sa trafikborgarrådet då men byggstarten dröjde. Och nu är det klart att platserna, som tidigare varit sommartorg och sommargågata, kommer vara inhägnade stora delar av sommaren i år.

Tidigast i mitten av juli tror projektledaren Magnus Lindgren att arbetena är klara.

– Vi är i full gång med bygget med det har blivit lite försenat. Det berodde på ett akut gasledningsarbete som var tvunget att utföras innan våra arbeten. Det är bara att beklaga förstås men man får tänka att det blir bättre i slutändan, säger han.

Kan bli uteserveringar

På skisserna över Skvallertorget står bord och stolar utställda på det nya torget. Om det blir nya uteserveringar här återstår att se men det är möjligt, enligt Magnus Lindgren.

– Platsen är inte öronmärkt för något speciellt men större torgytor kan ju möjliggöra för en food truck eller uteservering även om det sen blir en fråga för tillståndsenheten, säger han.

Vid torgen blir det också ny belysning, nya träd, sittplatser och cykelparkeringar. Vid tunnelbanan kommer bilister få fortsätta köra omvägar. Torgytan kommer vara gågata.